Artikler om: Kontakter

Slik melder du en kontakt på nyhetsbrev igjen

I denne artikkelen beskriver vi hvordan du melder på igjen en kontakt som har meldt seg av og nå ønsker å motta e-post fra kirken igjen. Husk alltid å få samtykke fra kontakten før du melder vedkommende på igjen.


Denne veiledningen hjelper deg med å melde på igjen en kontakt som har meldt seg av nyhetsbrev. Hvis kontakten derimot er "blocked", må du lese denne veiledningen.


I meldingsstatistikken kan du se om en person har meldt seg av alle e-poster eller bare én bestemt liste.



Slik melder du på igjen en kontakt


Det finnes tre måter å melde seg av på, og tre ulike måter å melde på igjen. Slik finner du ut hvilket av de tre alternativene som er riktig:


Aktiver først disse to kolonnene i "Kontakter" > "Kontakter":


  • Avmeldt e-post
  • E-poststatus


Søk nå etter kontakten ved å skrive navn eller e-postadresse i søkefeltet.


  • Hvis det står "nei" i Avmeldt e-post og "aktiv" i E-poststatus, men det står "Avmeldt fra liste" i meldingsstatistikken, går du til alternativ 1.
  • Hvis det står "yes" i Unsubscribed email, går du til alternativ 2.
  • Hvis det står noe annet enn "active" (i dette tilfellet "unsub") i Email status, går du til alternativ 3.



HUSK å få en bekreftelse fra kontakten på at vedkommende gjerne vil abonnere igjen, før du gjennomfører et av de tre alternativene nedenfor.


1. Avmeldt fra liste ved å klikke på "Meld av" i bunnteksten til nyhetsbrevet


Denne kontakten har meldt seg av en liste ved å klikke på "Unsubscribe" i bunnteksten til nyhetsbrevet. Deretter valgte kontakten "Jeg ønsker ikke å motta lignende e-poster." I meldingsstatistikken kan du se om en kontakt har meldt seg av en liste. I kolonnen "Status" vil det stå "Avmeldt fra denne listen."



For å melde kontakten på listen igjen klikker du på kontaktens navn eller e-postadresse i statistikken for å åpne profilen. Klikk deretter på fanen "Innstillinger". Her ser du en oversikt over hvilke lister kontakten har meldt seg av. For å melde på igjen klikker du på "Meld på igjen" på høyre side.



2. Meldt av alle e-poster fra kirken ved å klikke på "Meld av" i bunnteksten til nyhetsbrevet


Case: Denne kontakten har meldt seg av alle e-poster ved å klikke på "Meld av" nederst i nyhetsbrevet. Deretter valgte kontakten "Jeg ønsker ikke å motta noen e-poster i det hele tatt." Hvis en kontakt har meldt seg av alle e-poster, vil det stå "Avmeldt alle e-poster" i kolonnen "Status" i meldingsstatistikken.



For å melde en kontakt på alle e-poster igjen klikker du på kontaktens navn eller e-postadresse for å åpne profilen. Klikk på fanen "Innstillinger", og sett deretter en hake i feltet "E-post".



3. Hvis det står "unsub" i kolonnen "Email status"


Denne kontakten har klikket på den automatiske avmeldingsfunksjonen i e-postens header. Denne er ikke lagt til av ChurchDesk, og ChurchDesk kan ikke fjerne den.


Søk nå etter kontakten ved å skrive navn eller e-postadresse i søkefeltet. I kolonnen E-poststatus vil det stå "unsub".



Slik melder du på igjen kontakten i dette tilfellet: Klikk på kontaktens navn eller e-postadresse for å åpne profilen. Kopier e-postadressen, og fjern den deretter fra e-postfeltet. Lagre endringen, slik at det ser ut som om kontakten ikke har en e-postadresse. Rediger deretter på nytt, lim inn e-postadressen igjen og lagre. Nå er kontaktens e-poststatus aktiv og ikke lenger avmeldt.


Oppdatert på: 09/11/2026

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!