Få din ChurchDesk-hjemmeside online

Sådan kommer du i gang

Du skal bruge:

En oversigt over alle jeres domæne(r)
Brugernavn/email og adgangskode til kontoen hos jeres domæneregistrator
Denne vejledning

Bemærk venligst, at ChurchDesk ikke er din domæneregistrator. Hvis du er i tvivl om, hvem der er din domæneregistrator, kan du gøre flg.: Tjek din domæneregistrator er ved at gå til denne side. Indtast din kirkes domænenavn og søg. De oplysninger, du skal bruge ("Hostname"), som findes i afsnittet "Name servers".

Vær opmærksom på, at det danske kirkeministerium bruger et webindholdsfilter, der filtrerer domæner fra, som er yngre end 30 dage. Når en kirke således køber et nyt domæne, kan de ikke tilgå det fra kirkens computere før efter 30 dage. For at undgå dette problem skal man på forhånd informere kirkeministeriet om det domæne, man vil have whitelistet på itk-sikkerhed@km.dk. Det er ikke nødvendigt at kontakte kirkeministeriet, hvis dit domæne allerede er ældre end 30 dage.

Trin 1 - Opdater dine domæneindstillinger hos jeres domæneregistrator

Når du er klar til at gå online med din ChurchDesk-hjemmeside, er der et par DNS-indstillinger, der skal foretages på dit domænenavn.

Disse DNS-indstillinger skal ændres på den konto, du har hos din domæneregistrator:

Du skal enten logge ind på din domæneregistrators konto og selv foretage ændringerne i indstillingerne, eller du kan sende denne vejledning til din domæneregistrators support, så vil de gøre det for dig. Husk at ændre A-records hos alle domæneregistratorer, hvis I har flere domæner.

Disse to DNS-poster skal sættes op på denne måde (kun IPv4):

En A-record, hvor [ditdomæne.dk] peger på 185.58.213.233
En A-record, hvor [www.ditdomæne.dk] peger på 185.58.213.233

Husk at fjerne A-record til den gamle hjemmeside, dvs. du skal kun have den nye A-record på domænet.

Trin 2 - Gå live: Opdater jeres domæner i ChurchDesk

OBS: Hvis domænet indeholder danske/tyske tegn (eks. æ, ø eller å), skal du gøre dette, før du tilføjer domænet til ChurchDesk: 1) Følg dette link, 2) Indsæt domænet i boksen og klik på Convert, 3) Kopier resultatet og fortsæt inde i din ChurchDesk

Gå til hjemmesidemodulet i ChurchDesk. Sørg for, at du er på den rigtige fane - "Hjemmeside".

Klik på "Handlinger" på den hjemmeside, du vil sætte live. Klik derefter på "Domæner".

Et vindue til domæneindstillinger åbnes til højre på skærmen. For at tilføje et nyt domæne skal du klikke på "Tilføj nyt domæne".

Et nyt vindue åbnes i midten af skærmen.

Det er her, du tilføjer dit domænenavn (din kirkes URL). Husk at tilføje det uden "www." foran - systemet tilføjer det automatisk.

Når du har indtastet domænenavnet, klikker du på "OK".

Domænet vil nu blive vist i domæneoversigten til højre.

Hvis din oversigt nu ser nogenlunde sådan ud, er du færdig, og din hjemmeside er live.

Hvis du skal gå fra at bruge din gamle ChurchDesk hjemmeside til at bruge din nye, skal du huske at fjerne domænet fra den gamle hjemmeside i domæneindstillingerne og derefter tilføje domænet til det nye. Først da forstår systemet, at du skifter til en ny hjemmeside.

Løsning af fejl

Hvis du får en fejl, betyder det ikke nødvendigvis, at du har gjort noget forkert.

Vent 1 time, og klik derefter på "Kontroller status" for at oprette forbindelse til din domæneregistrator.

For nogle domæneregistrator kan denne proces tage op til 24 timer. Det afhænger af, hvor hurtigt din domæneregistrator opdaterer, og det er ikke noget, ChurchDesk kan påvirke på nogen måde. Du kan tjekke med jævne mellemrum ved at klikke på knappen "Kontroller status" igen, indtil forbindelsen er etableret. Hvis der ikke er nogen ændring efter 24 timer, bedes du kontakte ChurchDesk support.

Vi har mere end ét domæne

Hvis du har mere end ét domæne, der viser din ChurchDesk-hjemmeside, skal du ændre A-records hos den relevante domæneregistrator for alle domænerne. Derefter skal du gå ind i din ChurchDesk og tilføje alle domænerne som beskrevet ovenfor.

Vi vil have alle vores domæner til at omdirigere til ét bestemt domæne

Du kan indstille et af dine domæner som det primære domæne ved at klikke på "Handlinger" - "Domæner" og derefter "Gør primær" på det domæne, du vil have alle dine andre domæner til at omdirigere til.

Bekræft dit valg ved at klikke på "OK" i pop op-vinduet.

Almindelige fejl

Sørg for, at domænerne kun har A-records angivet og ikke AAAA-records. Vi understøtter ikke IPv6.

Vores hjemmeside er nu live - hvordan arbejder jeg med den?

Hvis du ønsker at se mere om hvordan du kommer igang med jeres nye hjemmeside kan du se vores webinar her