Sådan opretter / redigerer du en widget til at vise begivenheder, blogs med mere

Hvad er widgets?

I ChurchDesk findes der flere former for widgets, som du kan sætte ind i din ChurchDesk hjemmeside. Vores widgets kan også sættes ind på andre hjemmesider.

Vi har widgets til visning af begivenheder, blogs, indsamlinger med mere. Widgets erstatter det vi før kaldte kalendervisninger og blogvisninger.

Widgets er altså elementer som du kan indsætte på din hjemmeside, når du ønsker at vise komne kalenderbegivenheder, nyeste blogindlæg samt hvad I samler ind til som kirke.

Widgets oprettes i vores hjemmesidemodulet (se skærmbillede)

På denne side:

Design og indstillinger for dine widgets
Sådan opretter du en ny widget
Sådan indsætter du en widget på din ChurchDesk hjemmeside
Widget > Handlinger

Design og indstillinger for widgets

Øverst på siden under Widgets, kan du se - og ændre - jeres standardindstilling for widgets. Altså de farver, som tekst og baggrund.

Standardfarverne ændres ved at trykke på farven for hhv. Primærfarve og Baggrundsfarve til kort. Afslut med Gem.

I widget design kan du, hvis I har vores Studio add-on ændre udseende på jeres standard widget.

Hjørnestil: Her kan vælges firkantede eller runde hjørner
Vis skygge: Her vælges eller fravælges skygge
Widget skrifttype: Her kan der frit vælges i mellem de forskellige skrifttyper, som kan anvendes på hjemmesiden.

Hvis I har Studio kan I også ændre design indstillinger for de enkelte widgets.

Sådan opretter du en ny widget

Step-by-Step Guide

Gå ind via Hjemmeside > Widget
Klik på Opret widget
Vælg widgettype; Begivenheds-feed eller Blog-feed

Rediger den nye widget efter nedenstående vejledning jf. valgte feed-type:

Ny Begivenheds-feed

Widgetnavn: Giv den nye widget et navn
Steder: Her anføres, hvilke ressourcer (kirken, sognegården etc) begivenheden skal foregå i for at indgå i din widget
Begivenhedskategorier: Her kan du tilføje de kategorier, som den nye Widget skal knyttes til
Antal begivenheder pr. side: Her tilføjer du, hvor mange begivenheder den skal vise ad gangen
Tillad besøgende at anvende filter: Klik her, hvis du vil tillade din hjemmesides besøgende at filtrere i begivenhederne
Vis begivenhedsbillede: Hvis du klikker her, kan du indsætte et standardbillede til begivenheden. Hvis du aktiverer denne knap og ikke lægger et billede ind, vil der automatisk blive lagt et standardbillede på
Tilpas farveskema: Her kan du frit vælge anden primær- og eller baggrundsfarve på den nye widget

Afslut med Ok.

Ny Blog-feed

Widgetnavn: Giv den nye widget et navn
Blogkategorier: Vælg hvilke blog-kategorier din widget skal opsamle
Antal blogge pr. side: Her tilføjer du hvor mange blogge, der skal vises pr. side
Antal blogge pr. række: Her tilføjer du hvor mange blogge der skal vises pr. række (1, 2 eller 3)
Tillad besøgende at anvende filter: Klik her, hvis du vil tillade udefrakommende at filtrere i dine blogs
Vis blogbillede: Hvis du klikker her, kan du indsætte et standardbillede i bloggen. Hvis du aktiverer denne knap og ikke lægger et billede ind på den enkelte blog, vil dette standardbillede automatisk blive brugt
Tilpas farveskema: Her kan du frit vælge en anden primær- og eller baggrundsfarve på den nye widget. Her kan også tilvælges gennemsigtig baggrund.

Afslut med Ok.

Indsæt dine Widgets på din ChurchDesk hjemmeside

Gå til den side, hvor du ønsker at indsætte eksempelvis en oversigt over kommender begivenheder, nyeste blogindlæg osv.

I den rækker du ønsker at indsætte widget på opretter du et nyt Dynamic Content Modul og i indstillingerne vælger du hvilken type af widget du ønsker at indsætte ved at vælge kategori. Hvorefter du fra element listen kan vælge den ønskede widget. Når widget er indsat kan det endelige resultat ses under Forhåndsvisning.

Indsæt widget med dynamic content module

Vælg kategori for widget type og element for den specificikke widget

Widget > Handlinger

Ved at klikke på Handlinger i højre side ud for den specifikke widget, får du følgende muligheder:

Rediger: Her kan du ændre indstillingerne for den enkelte widget

Eksempel: Her kan du se, hvordan widgetten ser ud på hjemmesiden

Vis kode: Her kan du kopiere den kode, som du kan bruge til at indsætte widget på andre sider.

Dupliker: Her kan du kopiere din widget og dermed oprette en ny med samme indhold og nye detaljer

Slet: Her sletter du din widget

Sørg for, at begivenhederne er sat som offentlig, så de kan vises i widgetten. Kun offentlige begivenheder kan vises på hjemmesiden.

Opdateret den: 21/03/2024