Artikler om: Hjemmeside

Sideindstillinger: Indhold, design og indstillinger

På denne side:


Indhold
Design
Indstillinger

Sideindstillinger er stedet, hvor du administrerer alle sidespecifikke oplysninger, herunder SEO og 301 redirects. Naviger til sideindstillinger fra hovednavigationen i vesntre side af din skærm ved at klikke på Sider > Administrer sider, klik derefter på redigeringsikonet ud for et sidenavn og vælg Rediger indstillinger.



Indhold



Generelt



Sidens navn

Navnet på en side er eksempelvis synligt i sideoversigten i designeren og i hovednavigationen på din hjemmeside.

Side-URI

En URI (Uniform Resource Identifier) er den sidste del af en URL, der identificerer en bestemt side på en hjemmeside, f.eks. mydomain.com/**about**. Side-URI'en følger automatisk efter sidens navn. Du kan nemt ændre sidens URI, hvis du ønsker at adskille den fra sidens navn. Du ændrer URI'en ved at slette de eksisterende oplysninger og skrive det nye URI-navn. Vær opmærksom på, at sidens URI kun kan indeholde små bogstaver fra det engelske alfabet, tal, understregninger og bindestreger.

Hvis du ændrer sidens navn på et tidspunkt, vil editoren automatisk kopiere det navn over som URI. Hvis du vil beholde den samme URI som før ændringen af sidenavnet, skal du manuelt indtaste den ønskede URI igen, når du har opdateret sidenavnet.

SEO



Sidetitel, sidekeywords og beskrivelse

Søgemaskineoptimering (SEO) er meget vigtigt at huske på, når du tilføjer nye sider til din hjemmeside. Udfyldelse af SEO-oplysninger sikrer, at din hjemmeside har en bedre chance for at blive "fundet" af søgemaskiner og dermed besøgende, der finder din hjemmeside via disse. Husk at udfylde SEO-felterne, før du afslutter din sideopsætning.



Indeksér ikke denne side
Når indeksér ikke denne side er aktiveret, vil søgemaskiner ikke indeksere siden, og siden vil derfor ikke blive vist på søgemaskinernes resultatsider. Dette er f.eks. nyttigt, hvis du har en skjult side med følsomme oplysninger, som du kun ønsker skal være tilgængelige for bestemte besøgende.

Publicer ikke denne side
Hvis Publicer ikke denne side er aktiveret, vil den specifikke side ikke blive publiceret, når resten af din hjemmeside bliver det. Brug denne indstilling, hvis du stadig arbejder på siden, men ønsker at udgive alle de andre sider på din hjemmeside.

301-redirects
En 301-direct er en permanent omdirigering fra en URL til en anden. I denne sektion er det muligt at indtaste en eller flere URL'er for at omdirigere dem til den side, du lige har oprettet.

Forhåndsvisning af Google-side
Når du redigerer din sides SEO-elementer, kan du få vist et eksempel på, hvordan din side vil se ud på en Google-søgeresultatside (også kendt som SERP, eller Search Engine Results Page). Dette er for at give dig et overblik over, hvor specifikke oplysninger, du har indtastet, havner i søgeresultatet.

Tilføj HTML



I feltet Tilføj HTML kan du indsætte HTML-kode, som bliver indsat direkte i sidens <head>-tag, når hjemmesiden er publiceret. Dette kan f.eks. bruges i tilfælde, hvor du ønsker at spore konverteringsresultater for en Google AdWords-kampagne og har brug for at tilføje et sporingstag på sideniveau.

Andre HTML-muligheder:** Hvis du vil tilføje HTML til alle dine sider på én gang, kan du bruge Designerens Global HTML-funktion. Du kan også tilføje HTML-widgets og andre elementer på dine sider ved hjælp af HTML-modulet.

Sitemap



Sitemap sikrer, at søgemaskiner har de korrekte sider indekseret og den korrekte organisering af dit websteds indhold. Sitemap er derfor en måde at få søgemaskinerne til at læse din hjemmeside mere intelligent.

Prioritet angiver over for søgemaskinerne, hvor vigtig netop denne side er i forhold til andre sider på din hjemmeside, fra meget lav til meget høj. Skift frekvens angiver, hvor ofte siden sandsynligvis vil blive ændret/opdateret, fra hver time til hver måned.



Ikon



Tilføj et ikon ved siden af din sides navn i hovednavigationen for at hjælpe besøgende med straks at genkende, hvad siden handler om. Vælg det ikon, du vil have vist i din navigation - når et ikon er aktiveret, vil en tynd sort kant omgive det. Hvis du fortryder, at du har taget ikonet med, kan du fjerne markeringen, så ikonet bliver deaktiveret.





Design



Baggrund


Til baggrunden på din side kan du vælge mellem at anvende en farve, et billede eller lade den være tom. Hvis du lader den være tom, vil baggrundsfarven arve fra dine globale baggrundsindstillinger.



Indstillinger



Generelt



Her kan du vælge Skjul header på side eller Skjul footer på side. Aktivér en eller begge muligheder for at skjule din hjemmesides header og footer på en bestemt side.


Hvorfor skjule header og footer? Det kan være nyttigt at skjule header og footer i visse tilfælde, f.eks. når du kører en kampagne eller aktivitet på din hjemmeside, hvor du ønsker, at de besøgende udelukkende skal fokusere på indholdet på siden. Når du skjuler headeren, sørger du for, at de besøgende ikke kan se resten af din hjemmeside. Når du skjuler footeren, begrænser du mængden af information på din side og øger dermed sandsynligheden for, at den besøgende interagerer med det tilsigtede element (f.eks. en kontaktformular) på siden og ikke klikker videre til noget, der ikke har noget med siden at gøre.




Ved at sætte flueben i feltet Link til andet element vil den besøgende, når han klikker på siden i hovednavigationen, blive omdirigeret til en anden side, som du har angivet.

Type af menulink: Du kan henvise den besøgende til en af følgende destinationer:

Ekstern URL
Intern side
E-mail
Fil (til download)

Når du bruger Link til andet element, kan du bestemme, om siden skal åbnes i en ny fane, og du har mulighed for at aktivere en "nofollow"-egenskab, hvilket betyder, at søgemaskiner ikke vil følge linket og dermed dine besøgendes bevægelser.

Når du linker til eksterne sider, er standardindstillingen i editoren, at linket åbnes i en ny fane. Dette er for at sikre, at besøgende ikke bliver dirigeret væk fra din hjemmeside.

Skjul siden i navigationsmenuen



Du har mulighed for at skjule din side fra hovednavigationen i en eller flere af de tre viewports. Siden bliver skjult, når du har sat kryds i de relevante bokse og gemt dine indstillinger.

Hvis du skjuler en side, betyder det, at siden bliver skjult fra hjemmesidens navigation i de viewports, du vælger. Siden vil stadig eksistere som en del af din hjemmeside, men besøgende kan kun få adgang til den, hvis de kender den nøjagtige URL til siden, eller hvis du linker til den fra andre steder på din hjemmeside, for eksempel i sidefoden eller fra en knap.

Opdateret den: 11/09/2023

Hjalp denne artikel dig?

Del din feedback

Annuller

Tak!