Billeder: Pixels og billeddimensioner

Sådan bruger du størrelser og beskæring

På denne side:

Pixels og filstørrelse (generelt)
Hvorfor er bredden vigtig?
Bredde for faste rækker
Hvad med højden?
Filstørrelse på dine billeder
Beskæring af billeder: brug flere billeder i én række
Brug af to, tre eller flere billeder

Bemærk venligst: Bemærk, at det følgende kun er anbefalinger baseret på, hvad vi synes fungerer bedst i ChurchDesk Designeren - det er ikke endelige svar, der skal følges til punkt og prikke i alle tilfælde.

Billeder spiller en afgørende rolle på en hjemmeside, men det kan nogle gange være svært at finde ud af de rigtige filstørrelser, pixelsangivelser og hvordan man beskærer sine billeder. Denne artikel fremhæver hvad vi anser som den bedste praksis, når du bruger billeder med ChurchDesks skabeloner, og giver dig generelle tips og tricks til, hvordan du bruger billeder på en hjemmeside.

Pixels og filstørrelse (generelt)

Pixels og billeddimensioner er ikke kun et spørgsmål om, hvad der anbefales til vores Designer, men også om det specifikke visuelle udtryk, du sigter efter på dine hjemmesider. Vores anbefalinger til pixels og dimensioner er derfor primært baseret på billedbredde, da bredden er vigtig for en hjemmeside med responsivt design, mens højden primært er et spørgsmål om designpræferencer.

Hvorfor er bredden vigtig?

Ved at bruge billeder med en vis minimumsbredde sikrer man, at de altid ser godt ud på responsive hjemmesider, uanset hvilken skærmstørrelse den besøgende har. Vi anbefaler derfor en billedbredde på 2600 pixels eller mere til coverbilleder, der fylder en hel række. Faktisk er tallet 2600 også godt at huske på, hvis du har mere end ét billede i samme række, da den samlede bredde af alle billederne tilsammen skal være 2600 pixels.

Bredde for faste rækker

Hvis du bruger en skabelon med faste rækker, ændrer det naturligvis kravene til dine billeddimensioner, da bredden på en fast række er 1140 pixels for kolonnerne. Bare rolig, du kan stadig bruge de samme billeder som på dine flydende rækker med 2600 pixels eller højere. Inkluder det billede, du har i 2600 pixels, og designeren vil automatisk generere en optimeret version til dine faste rækker, når du udgiver din hjemmeside.

Hvad med højden?

Højden på dine billeder er også en vigtig dimension, men det er mere et spørgsmål om udseende og smag end om responsiv adfærd. Det vigtigste at huske på, når du vælger en højde til dine billeder, er, at den er den samme for alle de billeder, du planlægger at placere umiddelbart ved siden af hinanden. Læs afsnittet "Brug af to, tre eller flere billeder" nedenfor for at få flere oplysninger om billedhøjde.

Vær opmærksom på, at rækkens udseende ændrer sig alt efter billedhøjden, da den dikterer højden på den kolonne, som billedmodulet er placeret i. Hvis billedet er inkluderet som en række- eller kolonnebaggrund, bestemmes billedets højde af række-/kolonneindstillingerne for afstand. Hvis du vil vise mere af dit valgte billede, skal du tilføje mere afstand til rækken eller kolonnen.

Filstørrelse på dine billeder

Filstørrelsen på dine billeder er vigtig for sidens indlæsningshastighed. Editoren komprimerer automatisk dine billeder for at hjælpe din hjemmeside med at loade hurtigere, men vi anbefaler stadig, at du ikke uploader billeder, der er større end 200 kb i størrelse.

Altså: Prioriter at bruge billeder, der ikke overstiger 200 kb.

Beskæring af billeder: brug af flere billeder i én række

Vores skabeloner bruger ofte to eller tre billeder på en række til at promovere produkter, tjenester eller introducere medarbejdere. Når man bruger sådanne layouts, ændres kravene til billedpixels. Designeren har en integreret billededitor, som er et godt værktøj til at sikre, at dine billeder har den korrekte pixelstørrelse, uden at du skal bruge tredjepartsprogrammer til at beskære og ændre størrelse. Billedredigeringsprogrammet er nemt at bruge og kommer med størrelsesindstillinger, der hjælper dig med at gemme dine billeder i en bestemt størrelse/format.

Brug af to, tre eller flere billeder

Når du bruger enten to, tre eller flere billeder på en række, er kravene til billederne de samme som ovenfor. Vi anbefaler, at du overholder følgende to regler:

For det første skal du sørge for, at den samlede bredde af dine billeder er 2600 pixels eller mere for at optimere for responsivitet. Hvis bredden er mindre end 2600 pixels, kan udseendet ændre sig på en stor desktopskærm og inkludere uønsket plads mellem billederne. Den specifikke breddedimension afhænger af antallet af billeder (kolonner), du har i en række. Så hvis du har tre billeder ved siden af hinanden, skal hvert billede mindst være 2600/3 = 866 pixels. Hvis du har fire billeder ved siden af hinanden, skal hvert billede mindst være 2600/4=650 pixels.

For det andet skal du sørge for, at dine billeder har samme højde for at sikre, at de har et ensartet og strømlinet udseende.

Vi anbefaler størrelsen 380 x 214 til billeder, der skal vises i både blogindlæg og slideshows.