Opret og del en formular

På denne side kan du læse om:

Opret en ny formular eller fra en skabelon
Opret en ny formular
Indstillinger
Rediger en formular

Det første du ser i Formularer er et overblik over alle formularer oprettet i dit ChurchDesk. Du kan se besvarelser, hvornår og hvem der har oprettet formularene, samt formularenes status (åben eller lukket).

Opret en ny formular eller fra en skabelon

Vælg først den grønne knap "Tilføj". Herefter kan du vælge at oprette en helt ny formular eller vælge at bruge en af de skabeloner vi har lavet.

Skabeloner er en fantastisk nem måde at lave den formular, du lige står og mangler. Du kan bruge den udgangspunkt eller blot anvende den som lavet.

Opret en ny formular

Det er to skridt i at lave en ny formular

Lav formularen: Her trækker du de felter ind som du skal bruge på formularen
Indstillinger: Vælg hvordan formularen skal fungere

_Lav formularen
_Sorg for at skrive en passende titel og beskrivelse, således at folk kender formålet og ved hvorfor de skal udfylde formularen.

ChurchDesk Formularer er integreret med ChurchDesk Kontakter og derfor er der to type af felter, som kan tilføjes din nye formular:

Tilføj formularfelter: Træk felter af den ønskede type ind i formularen
Tilføj felter fra Kontakter: Dette er de felter, som også eksisterer i Kontakter og som automatisk synkroniserer fra formularen til Kontakter, såfremt vedkommende har oplyse enten email eller mobiltelefon nummer. Start med at trække sektionen Navne og e-mail ind. Herefter kan du i samme sektion tilføje øvrige kontaktfelter. Hvis du trækker sektionen ind to eller flere gange oprettes to eller flere kontakter. F.eks. til konfirmand og forældre

Alle felter kan sættes til påkrævet om nødvendigt. Alle formularfelter kan også sættes til at være et "følsomt" felt. Det vil sige at kun brugere med rettigheden "Kan tilgå følsom information".

Indstillinger

Du kan nemt indstille, hvornår formularen skal åbne og lukke såvel som udfærdige en personlig besked til vedkommende som besvarer formularen. Du kan også specificere om en ChurchDesk bruger i din kirke skal informeres, når der modtages en besvarelse.

Bemærk at du også kan bestemme et emneord, der skal tilføjes hver af respondenterne, når de overføres til ChurchDesk Kontakter. Du kan også angives at formularen skal lukkes efter et givet antal besvarelser. Endelig kan du tilføje et donationsprojekt og indsamle penge til en aktuel indsamling:

Rediger en formular

Du kan ændre alt indhold, herunder felter og indstillinger på formular, sålænge du endnu ikke har modtaget besvarelser.
Du skal vælge den formular du ønsker at redigere og klikke på Rediger formular

Du kan nu redigere din formular

Hvis du allerede har modtaget besvarelser, men alligevel er nødt til at redigere i formularen vil siden se således ud:

Du skal vælge Rediger felter alligevel.
Nu har du igen mulighed for at redigere din formular - du skal blot være opmærksom på at det kan resultere i tab af data.

Opdateret den: 11/04/2024