Opret kategorier og ressourcer

ChurchDesk har en række kategorier ressourcer. Det er vores måde at gruppere indhold, så vi kan sikre et godt overblik.

På denne side kan du læse om flg.

Opret ny kategori / ressource
Tilføj kirketælling til en begivenhed
Rediger eller slet en kategori / ressource

Hvem kan oprette / redigere og slette: Kun Organisationsadministrator

KATEGORIER

Begivenhedskategorier: Typer af begivenheder, f.eks. gudstjenester og koncerter
Blogkategorier: Typer af blogindlæg, fx prædikener og nyheder
Fraværstyper: Typer af fravær, fx ferie og fridage

Begivenhedskategori

En begivenhedskategori er en type af begivenheder, eksempelvis gudstjenester, koncerter og bisættelser. Alle begivenheder i kalenderen skal tilknyttes en eller flere kategorier. Det giver jer mulighed for at udvælge begivenheder til f.eks. hjemmeside og nyhedsbrev. En kategori giver jer også mulighed for at skabe overblik og filtrere i kalenderen.

ChurchDesk leveres med en række forslag til begivenhedskategorier, som du frit kan ændre efter behov.

Blogkategorier

En blogkategori er en samling af indlæg som eksempelvis prædikener, nyheder eller et juletema. Alle blogindlæg skal tilknyttes en kategori, da det giver mulighed for at udvælge blogindlæg til hjemmesiden.

Fraværstyper

En fraværskategori bruges til at organisere fravær. ChurchDesk leveres med en række forslag til fraværskategorier, herunder ferie, fridage og kursus. Du kan frit redigere dem eller tilføje flere.

SOGNE OG RESSOURCER

Sogn: Jeres sogne, som I kan gruppere jeres ressourcer under (dette er kun synligt for kunder med et Multisogn-abonnement)
Ressource: Lokaler og udstyr, som skal kunne reserveres i kalenderen

Ressourcer

En ressource er et lokale eller udstyr, som du kan reservere i forbindelse med en begivenhed. Med reservation af ressourcer undgår I dobbeltreservationer, og får samtidig overblik over lokaler, udstyr mv.

ChurchDesk leveres med en række forslag til ressourcer, som du frit kan ændre eller tilføje til.

For at oprette nye ressourcer eller en nye kategorier skal du klikke på dit navn oppe i øverste, højre hjørne og gå på ChurchDesk Indstillinger:

Du skal gå på "Sogne og ressourcer" for at oprette dem og vælge +Tilføj:

Dernæst kan du vælge om det skal være et sogn eller en ressource:

Opret nye kategorier og ressourcer

Når du er under ChurchDesk Indstillinger skal du klikke på "Kategorier" ude i venstre side og dernæst vælge hvilken slags kategori du vil oprette. Valgmulighederne er begivenhed, blog eller fravær. Klik så på +Tilføj:

Tilføj kirketælling til en begivenhed

For at tilføje Kirketælling til en begivenhed, skal du sætte hak i boksen til venstre under farvepaletten:

Hvis der er tilføjet kirketælling ved en fejl eller det skal annulleres, fjernes hakket blot igen.

Rediger eller slet en kategori / ressource

Du redigerer eller sletter en kategori eller ressource ved at vælge blyanten for at redigere eller papirkurven for at slette:

Hvis du ønsker at sætte kirketælling på en kategori, som allerede er oprettet, skal du blot klikke på blyanten for at redigere dette og sætte hak ved kirketælling.

Opdateret den: 25/03/2024