Kirketælling

Registrering af kirketælling

Når du ønsker at registrere din kirketælling skal du gå til Kirketælling i modulet Kalender.

Her vil du blive præsenteret for en tabel med alle de begivenheder, der er oprettet i kalenderen. Her kan du udfylde de felter, der er relevante for den enkelte begivenhed. Efter en indtastning vil tallet automatisk blive gemt i systemet og ved næste opdatering af siden vil alle indberetninger blive flyttet over i næste fane “Rediger og eksporter”.

Tip! Er der begivenheder fra Kalenderen, som ikke bliver vist? Tilføj dem ved at trykke på knappen "Tilføj begivenheder" i øverste højre hjørne.

Hvad kan jeg tælle?

Der kan tælles på det totale deltagerantal, samt evt. dåb, konfirmationer og nadver. Vi har også tilføjet et felt til andre formål, f.eks. hvor mange der deltager i kirkekaffe efter gudstjenesten e.lign.

Total (Kan sendes til sogn.dk)
Dåb (Kan sendes til sogn.dk)
Konfirmationer (Kan sendes til sogn.dk)
Nadver
Andet (eks. kirkekaffe efter gudstj., eller sandwich efter koncerten)

Vælg præst

Ved indberetningen af tælling kan der også angives, hvem som var præst ved gudstjenesten eller den kirkelige handling. Her kan der vælges mellem brugerne i ChurchDesk.

Tællingskategori

En tællingskategori er kun relevant, hvis dit stift anvender andre kategorier end de, der findes i Sogn.dk. Hvis det er tilfældet, vil du blive bedt om at vælge en særskilt kategori til registreringen.

Indberet kirketælling på mobilen

ChurchDesk Kirketælling giver mulighed for at registrere direkte via vores app, så det er let og hurtigt at ordne det direkte under eller umiddelbart efter begivenheden.

Bliv påmindet

For at gøre det lettere at huske at registrere kirketællingen vil vi sende en push-notifikation via app’en. Denne besked vil blive sendt til de personer, som er reserveret til begivenheden.

Den første påmindelse bliver sendt 10 minutter efter begivenheden er startet og den anden påmindelse bliver sendt 10 minutter efter begivenhedens sluttidspunkt.

Skulle man ikke længere ønske at modtage disse, kan man slå dem fra under sine brugerindstillinger.

Indberet til Sogn.dk

ChurchDesk synkroniserer automatisk til Sogn.dk og senere stiftet, så I slipper for at logge på og gøre dette. Det eneste man skal sikre sig, er at begivenheden allerede er eksporteret til Sogn.dk - herefter sker resten automatisk.

Så snart en tælling er indberettet til ChurchDesk går vores system i gang med at sende den afsted til Sogn.dk. Bemærk at det kan tage op til 5 minutter før det kan ses på sogn.dk.

Læs mere: Opret gudstjenester og arrangementer i sogn.dk

Rediger kirketælling

Tidligere kirketællinger kan findes i fanen ”Rediger og eksporter”. Herfra kan tidligere tællinger rettes.

Tip! Hvis du har mange begivenheder kan det være nemmere at vælge begivenhedskategorien eller datoen i filteret over tabellen.

Eksporter kirketælling

Når du har brug for at eksportere dine tællinger fra ChurchDesk kan du klikke på knappen "Eksporter".

Du kan få eksporteret dine tællingsdata i følgende formater: CSV, EXCEL, ODS

Hvis du kun ønsker at eksportere tællinger for eksempelvis dine babyrytmik arrangementer, skal du blot bruge filteret over tabellen.

Tryk på knappen "Alle begivenheder"
Vælg "Babyrytmik"
Tryk på knappen "Opdater tabel"
Tryk "Eksporter"

Analyser kirketælling

Med en god deltagerstatistik er det nemmere at finde frem til, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Visualisering af tal kan gøre nemmere at forstå og kommunikere sammenhænge. Vi arbejder i øjeblikket på at komme med værktøjer til netop dette.

Opdateret den: 05/04/2023