Lær at navigere i hjemmesidedesigneren

På denne side:

Trin for trin hvordan du navigerer i hjemmesidedesigneren

Lær at navigere i hjemmesidedesigneren

For at tilgå hjemmesidedesigneren skal du være logget ind på din ChurchDesk bruger og klikke på pilen ved den knap hvor der står "Dashboard" for at åbne "Hjemmeside":

Dernæst kan du åbne hjemmesidedesigneren ved at holde musen hen over den første boks, som vist her, og klikke:

Hjemmesidedesigneren åbnes i en ny fane og du har nu tilgang til at redigere. Der er to forskellige måder at navigere i sider på. Enten kan du klikke på "Sider" ude i menuen til venstre eller tilgå den sorte drop-down menu som ses oppe øverst:

Når du klikker på en af disse vil de foldes ud, så du har et overblik over alle siderne:

I venstre side kan du også klikke på "Design", som indholder mange forskellige redigeringsmuligheder:

Her ses følgende menupunkter:
"Overordnet layout", som er indstillingerne for den overordnede måde hjemmesiden fremstår. Der kan man f.eks. ændre i baggrundsfarver, indsætte baggrundsbillede, mm.
"Basiselementer", som er indstillinger for mouseover på billede, navigationsindstillinger og scroll-ikon.
"Globale tekster", som er de generelle tekstindstillinger for når du redigerer i tekstmoduler.
"Globale farver", som er indstillinger for de farver der anvendes på hjemmesiden.
"Moduler", som er indstillinger for hvordan de moduler man sætter ind kan prædefineres.
"Webtilgængelighed", som er indstillingerne for fokusindikation og navigation til dem der tilgår hjemmesiden, som kunne have handicap eller funktionsnedsættelse.
"Brugerdefineret CSS", som er et HTML felt hvor man kan sætte koder ind.

Oppe øverst på siden ses en sort bjælke med tre forskellige funktioner. Først og fremmest "Design", som automatisk er den man er på når man åbner hjemmesidedesigneren:

Dernæst er der "Indhold", som har følgende:
"Global data" hvor du kan ændre diverse informationer om f.eks. åbningstider, cover billede, logo, mm.
"Filhåndtering", som er der hvor du kan uploade de filer I har brug for at bruge på hjemmesiden.
"301 redirects", som lader dig opsætte og omdirigere trafik fra slettede eller ubrugte sider (OBS: Kun hvis du har Studio-pakken)
"Søgemaskineoptimering", som hjælper dig med at optimere din hjemmeside til søgemaskiner.

Den sidste funktion er "Produkter", som omhandler de integreringer man kan have til hjemmesiden, såsom Facebook, Google, mm.:

I den sorte bjælke er der også tre ikoner, som viser en computer, tablet og en mobiltelefon. Dette er de såkaldte "viewports", som man skal bruge for at tilpasse sin hjemmeside til disse formater:

Dernæst ses et ur ikon med en pil rundt om. Dette en funktion der lader dig gå tilbage hvis du har redigeret noget, som du fortryder. Du kan både se dato og tidspunkt for hvornår ændringen er blevet foretaget:

Den næste funktion er "Forhåndsvisning", som kan vise dig hvordan din hjemmeside ser ud på både desktop, tablet og mobiltelefon:

Den sidste funktion i bjælken er "Publicer"-knappen, som offentliggør de ændringer du har foretaget dig:

Opdateret den: 20/12/2023