Artikler om: Innhold

Sideinnstillinger: Innhold, design og innstillinger

På denne siden:


  • Innhold
  • Design
  • Innstillinger


Sideinnstillinger er stedet der du administrerer all sidespesifikk informasjon, inkludert SEO og 301-videresendinger. Gå til sideinnstillinger fra hovednavigasjonen på venstre side av skjermen ved å klikke på Sider > Administrer sider. Klikk deretter på redigeringsikonet ved siden av et sidenavn og velg Rediger innstillinger.



Innhold


Generelt


**Sidens navn


Navnet på en side er for eksempel synlig i sideoversikten i designeren og i hovednavigasjonen på nettsiden din.


**Side-URI


En URI (Uniform Resource Identifier) er den siste delen av en URL som identifiserer en bestemt side på en nettside, f.eks. mydomain.com/about. Side-URI-en følger automatisk sidens navn. Du kan enkelt endre sidens URI hvis du vil skille den fra sidens navn. Du endrer URI-en ved å slette den eksisterende informasjonen og skrive inn det nye URI-navnet. Vær oppmerksom på at sidens URI bare kan inneholde små bokstaver fra det engelske alfabetet, tall, understreker og bindestreker.


Hvis du endrer sidens navn på et tidspunkt, vil editoren automatisk kopiere det navnet over som URI. Hvis du vil beholde den samme URI-en som før du endret sidenavnet, må du skrive inn ønsket URI manuelt igjen etter at du har oppdatert sidenavnet.


SEO


**Sidetittel, sidenøkkelord og beskrivelse


Søkemotoroptimalisering (SEO) er svært viktig å huske på når du legger til nye sider på nettsiden din. Når du fyller ut SEO-informasjonen, får nettsiden din en bedre sjanse til å bli "funnet" av søkemotorer, og dermed av besøkende som finner nettsiden din via dem. Husk å fylle ut SEO-feltene før du avslutter oppsettet av siden.



Ikke indekser denne siden
Når Ikke indekser denne siden er aktivert, vil søkemotorer ikke indeksere siden, og siden vil derfor ikke vises på søkemotorenes resultatsider. Dette er for eksempel nyttig hvis du har en skjult side med sensitiv informasjon som du bare vil at bestemte besøkende skal ha tilgang til.


Ikke publiser denne siden
Hvis Ikke publiser denne siden er aktivert, blir den aktuelle siden ikke publisert når resten av nettsiden din blir det. Bruk denne innstillingen hvis du fortsatt jobber med siden, men vil publisere alle de andre sidene på nettsiden din.


**301-videresendinger
En 301-videresending er en permanent omdirigering fra én URL til en annen. I denne delen kan du skrive inn én eller flere URL-er for å omdirigere dem til siden du nettopp har opprettet.


**Forhåndsvisning av Google-side
Når du redigerer SEO-elementene på siden din, kan du se et eksempel på hvordan siden vil se ut på en resultatside i Google (også kjent som SERP, eller Search Engine Results Page). Dette gir deg en oversikt over hvor den spesifikke informasjonen du har skrevet inn, havner i søkeresultatet.


Legg til HTML


I feltet Legg til HTML kan du lime inn HTML-kode som blir satt inn direkte i sidens -tag når nettsiden er publisert. Dette kan for eksempel brukes når du vil spore konverteringsresultater for en Google AdWords-kampanje og trenger å legge til en sporingstag på sidenivå.


Andre HTML-muligheter:** Hvis du vil legge til HTML på alle sidene dine på én gang, kan du bruke Designerens Global HTML-funksjon. Du kan også legge til HTML-widgets og andre elementer på sidene dine ved hjelp av HTML-modulen.


Sitemap


Sitemap-innstillingen er en del av Studio-tilleggspakken.


Sitemap sørger for at søkemotorer har indeksert de riktige sidene og har riktig oversikt over hvordan innholdet på nettstedet ditt er organisert. Sitemap er derfor en måte å få søkemotorene til å lese nettsiden din mer intelligent på.


Prioritet viser søkemotorene hvor viktig akkurat denne siden er sammenlignet med andre sider på nettsiden din, fra svært lav til svært høy. Endringsfrekvens angir hvor ofte siden sannsynligvis vil bli endret/oppdatert, fra hver time til hver måned.



Ikon


Ikon-innstillingen er en del av Studio-tilleggspakken.


Legg til et ikon ved siden av sidens navn i hovednavigasjonen for å hjelpe besøkende med å se med en gang hva siden handler om. Velg ikonet du vil vise i navigasjonen – når et ikon er aktivert, omgis det av en tynn svart kant. Hvis du ombestemmer deg, kan du fjerne markeringen slik at ikonet blir deaktivert.





Design


Bakgrunn


For bakgrunnen på siden din kan du velge mellom å bruke en farge, et bilde eller la den være tom. Hvis du lar den være tom, arver bakgrunnsfargen de globale bakgrunnsinnstillingene dine.




Innstillinger


Generelt


Her kan du velge Skjul header på side eller Skjul footer på side. Aktiver ett eller begge alternativene for å skjule nettsidens header og footer på en bestemt side.



Hvorfor skjule header og footer? Det kan være nyttig å skjule header og footer i enkelte tilfeller, f.eks. når du kjører en kampanje eller aktivitet på nettsiden din der du vil at de besøkende bare skal fokusere på innholdet på siden. Når du skjuler headeren, sørger du for at de besøkende ikke ser resten av nettsiden din. Når du skjuler footeren, begrenser du mengden informasjon på siden og øker dermed sannsynligheten for at den besøkende samhandler med det tiltenkte elementet (f.eks. et kontaktskjema) på siden og ikke klikker videre til noe som ikke har med siden å gjøre.



Rediger lenke til annet element


Når du krysser av i feltet Lenke til annet element, blir den besøkende omdirigert til en annen side som du har angitt, når hen klikker på siden i hovednavigasjonen.


Type menylenke: Du kan sende den besøkende til en av følgende destinasjoner:


  • Ekstern URL
  • Intern side
  • E-post
  • Fil (for nedlasting)


Når du bruker Lenke til annet element, kan du bestemme om siden skal åpnes i en ny fane, og du kan aktivere en "nofollow"-egenskap. Det betyr at søkemotorer ikke vil følge lenken og dermed de besøkendes bevegelser.


Når du lenker til eksterne sider, er standardinnstillingen i editoren at lenken åpnes i en ny fane. Dette er for å sikre at besøkende ikke blir sendt bort fra nettsiden din.


Skjul siden i navigasjonsmenyen


Du kan skjule siden din fra hovednavigasjonen i én eller flere av de tre viewports. Siden blir skjult når du har krysset av i de aktuelle boksene og lagret innstillingene dine.


Hvis du skjuler en side, betyr det at siden blir skjult fra nettsidens navigasjon i de viewportene du velger. Siden vil fortsatt finnes som en del av nettsiden din, men besøkende får bare tilgang til den hvis de kjenner den nøyaktige URL-en til siden, eller hvis du lenker til den fra andre steder på nettsiden din, for eksempel i bunnteksten eller fra en knapp.


Del bilde til sosiale nettverk


Hvis du deler siden på sosiale medieplattformer som Facebook og LinkedIn, kan du velge hvilket bilde som skal vises i forhåndsvisningen som et fremhevet bilde. Teknisk sett skjer dette automatisk ved at bildet du har valgt, merkes med Open Graph Metadata i koden på den publiserte nettsiden. Sosiale medieplattformer gjenkjenner denne taggen og viser det tilsvarende bildet.


Som standard brukes forsidebildet ditt Image from Global Data som bilde for deling i sosiale medier. Hvis du vil bruke et annet bilde, må du deaktivere innstillingen Use cover image from Global Data og velge et bilde fra filbehandleren eller fra harddisken din.


Oppdatert på: 09/11/2026

Var denne artikkelen nyttig?

Del tilbakemeldingen din

Avbryt

Tusen takk!