Administrer rækker

På denne side:

Hvordan ændrer jeg en række?
Indstillinger
Flydende række
Tilføj rækkeslider
Udlign kolonner
Vis på enhed
Tilføj animation
Dupliker/kopier
Slet

Administrer rækker

I designeren kan du tilføje forskellige typer af baggrunde og effekter til en række samt ændre dens generelle indstillinger og funktionalitet.

Hvad er en række? En række er en vandret sektion på din side, der enten er forudfyldt med indhold eller tom, så du selv kan designe den. I en række kan du have op til 12 kolonner til at organisere dit indhold. Du kan altid tilføje mere indhold til rækken eller omarrangere og slette eksisterende indhold. Læs mere om rækker, kolonner og moduler i denne artikel.

Hvordan ændrer jeg en række?

Når du arbejder i designeren, skal du klikke på den række, du vil ændre. En hurtigmenu med de mest anvendte værktøjer vises: Rediger, Dupliker, Mere og Slet.

Klik på Rediger for at få menuen Rækkeindstillinger frem.

Klik på Mere for at få flere muligheder frem.

Design

Baggrund

En rækkebaggrund kan have forskellige elementer tilføjet.

Baggrundsfarve: Tilføj en enkelt farve som rækkebaggrund. Du kan justere graden af gennemsigtighed, hvis du ønsker det.

Baggrundsbillede: Tilføj et billede som rækkebaggrund. Du kan vælge, om du vil bruge dit coverbillede fra Global Data eller uploade et nyt direkte på rækken. Du kan justere, hvordan billedet skal gentages i rækken, dets størrelse og placering for at sikre, at du finder den bedste måde at vise billedet på for dine besøgende.

Ud over de almindelige billedindstillinger kan du også bestemme, hvordan baggrundsbilledet skal opføre sig i rækken, når en besøgende scroller ned ad siden. Hvis du aktiverer Fast position, vil billedet ikke bevæge sig, når en besøgende scroller ned. Med effekten Parallax scrolle-effekt aktiveret bevæger billedet sig langsommere end forgrunden, når man scroller ned, hvilket giver din hjemmeside en fornemmelse af dybde.

Videobaggrund

Aktivér videobaggrund, og indsæt din video-URL i feltet. Videoen afspilles automatisk, når en besøgende åbner den side, hvor rækken er placeret.

Designeren understøtter følgende til rækkebaggrundsvideoer: MP4, WEBM, OGG, YouTube og Vimeo.

Baggrundsfilter

Tilføj et baggrundsfilter oven på din rækkes baggrundsfarve, billede eller video for at dæmpe meget farverige billeder eller billeder med skarpe kontraster. Det er også en god måde at sikre, at den tekst, du har på rækken, er let at læse for de besøgende. Husk, at du også kan justere graden af gennemsigtighed på dit baggrundsfilter.

Eksempel på baggrundsfilter i brug oven på et billede:

Hvis du er fortrolig med billedredigeringssoftware, kan du også tilføje et baggrundsbillede som et filter. Ved at uploade gennemsigtige overlays, der er lavet med et billedredigeringsprogram, kan man lave flerfarvede overlays eller overlays med pixelmønstre, der giver dit billede mere liv og kompleksitet.

Ramme og mellemrum

Tilføj en ramme til rækken, og juster stil, farve, tykkelse og radius.

Juster margen (mængden af plads uden for rækken) og indre afstand (mængden af plads mellem rækkens indhold og rækkens ramme).

En container er et område inden for rækken med polstring på alle sider. Alt rækkeindhold er bundet inden for denne "ramme". Med en container kan du være sikker på, at dit indhold ikke spænder over hele bredden af viewporten, hvilket ellers kunne have gjort det svært for besøgende at læse eller få overblik.

Rækker i designeren har som standard en container tilføjet. Du kan få den til at spænde over hele rækkens bredde ved at aktivere indstillingen Container med flydende bredde. Derudover kan du indstille rammeradius og indre afstand på containeren.

Se afsnittet Flydende række nedenfor for en visuel fremstilling af, hvordan henholdsvis en flydende og en fast positioneret række ser ud.

Indstillinger

Generelt

Stabling af kolonner

Aktivering af Kolonnestabling gør det muligt at stable kolonner i en enkelt række, så de ligger oven på hinanden. Som standard er denne indstilling automatisk aktiveret på tablet- og mobilvisninger, da dette normalt er mest hensigtsmæssigt.

Kolonnestabling er nyttig, hvis du f.eks. ønsker, at et antal moduler skal vises oven på hinanden i stedet for ved siden af hinanden. Med kolonnestabling kan du opnå dette uden at skulle tilføje flere nye rækker efter hinanden.

Placer en række bag header

Med denne funktion kan du skubbe den øverste række på hver side op bag din header (overskrift) og skabe en gennemsigtighedseffekt, der får din header til at smelte sammen med den overordnede stil på din hjemmeside.

Ved at aktivere denne funktion bliver dit baggrundsbillede eller farven i den øverste række på en side synlig bag headeren, hvis du har gjort din header gennemsigtig. Hvis din header er ensfarvet (ikke-transparent), vil indstillingen Placer en række bag header ikke være synlig på din hjemmeside. Du kan kun aktivere funktionen på den øverste række eller rækkeslideren på en side.

For at aktivere denne funktion skal du redigere den øverste række på en side, klikke på mere og markere Placer en række bag header.

Bemærk om synlighed:** Rækken vil kun være synlig bag overskriften i preview- og publicerede versioner af hjemmesiden. Du vil ikke kunne se ændringen, mens du er i designeren og bygger din hjemmeside.

Rækkeanker

Tilføjelse af ankre giver besøgende mulighed for at "hoppe" til en bestemt række på en side fra enten hovednavigationen eller en knap.

Flydende række

En række kan indstilles til enten flydende eller fast. Ved at klikke på Flydende række i dropdown-menuen, der vises når du trykker på mere, vises et flueben foran den. Klik på den igen, og fluebenet forsvinder, hvilket betyder, at rækken er sat til fast. Det er muligt at have rækker med forskellige indstillinger på den samme side.

Fast række: en fast række sikrer, at indholdet altid er centreret med en fast bredde, selvom skærmen er bredere end indholdet.
Flydende række: En flydende række gør det muligt for indholdet at strække sig over hele browserens bredde, uafhængigt af skærmens størrelse.

Eksempel på fast række:

Eksempel på flydende række:

Tilføj rækkeslider

Skab en "karrusel"-effekt ved at tilføje flere slides (rækker), og gør det muligt for besøgende at skifte mellem dem på hjemmesiden.

Udlign kolonner

Med denne indstilling er det muligt at udligne bredden på kolonnerne i rækken. For at vælge denne mulighed skal du gå til Mere og vælge udlign kolonner. Husk, at da designeren bruger et gittersystem med 12 kolonner, skal antallet af kolonner gå ligeligt op i 12 for at kolonnerne skal have nøjagtig samme størrelse - f.eks. vil 2 kolonner blive til 6 enheder hver, 3 kolonner vil blive til 4 enheder hver osv. Bemærk, at udlign-indstillingen nulstiller kolonnestørrelserne for alle viewports.

For tal, der ikke går op i 12, kan du her se, hvordan kolonneopdelingen vil være:

Vis på enhed

Vælg hvilken af de tre viewports, du vil have rækken til at være synlig på, når besøgende gennemser din hjemmeside.

Tilføj animation

Tilføj en animation, som udløses, når den besøgende ser rækken i sin browser.

Dupliker/Kopi

Hvis du vil genbruge en række et andet sted på din hjemmeside, kan du enten duplikere eller kopiere den.

At duplikere en række betyder, at du tager en kopi af rækken og indsætter den umiddelbart under den originale. Det gør du ved at klikke på ikonet Dubliker, når du har markeret rækken med et klik.

Hvis du bruger kopifunktionen, kan du indsætte rækken hvor som helst på vores hjemmeside (også på andre sider end den, du er i gang med). For at kopiere en række og indsætte den et andet sted, skal du klikke på Mere i menuen og derefter vælge Kopier.

Gå til den side, hvor du vil indsætte rækken, hold musen over den række, som den nye række skal vises under, og vælg Mere > Indsæt i menuen.

Slet

Du kan slette en række ved at vælge Slet i menuen. Husk, at du kan fortryde handlingen ved at bruge Designerens fortryd seneste ændringer-funktion.

Opdateret den: 10/09/2023