Opsæt 301-redirects

Denne vejledning henvender sig kun til Studio-kunder. Hvis man ønsker at høre mere om Studio beder vi om at man kontakter sin kunderådgiver
Opsæt 301 redirects for permanent at omdirigere trafik fra slettede eller ubrugte sider. I Indhold > 301 Redirects kan du administrere alle dine redirects fra ét centralt sted.

Hvornår skal jeg sætte 301 redirects op?

Du bør overveje at oprette 301-redirects i følgende scenarier:

Hvis du planlægger at oprette et nyt website. Lad os sige, at du har haft din nuværende hjemmeside i 5 år og beslutter, at det er tid til at lave den helt om. Du opretter en helt ny hjemmeside i Editoren og er klar til at lukke den gamle ned. Men du vil gerne sikre dig, at alle, der prøver at få adgang til en side med den »gamle« URL, lander på den nye udgave af din hjemmeside. På din gamle hjemmeside var URL'en til din »Kontakt os«-side f.eks. http://www.petersbakery.com/indexab6f.html?p=contact. Men på dit nye website er URL'en til »Kontakt os«-siden http://www.petersbakery.com/contact-us. Du skal oprette en 301, der omdirigerer trafikken fra http://www.petersbakery.com/indexab6f.html?p=contact til http://www.petersbakery.com/contact-us.

Hvis du opretter nye sider på dit website. Lad os sige, at du har en »Location«-side med et kort, men beslutter, at du vil have en mere sofistikeret »How to get here«-side med et kort, rutevejledning, kontaktoplysninger osv. Du opbygger siden »Sådan kommer du hertil« og ønsker at slette siden »Beliggenhed«. I dette tilfælde skal du oprette en intern 301, der omdirigerer trafik fra »Location« til »How to get here«.

Sådan sætter du 301-redirects op

Skriv en webadresse i URL-feltet, og tryk på Enter. Editoren viser alle de eksisterende sider på det pågældende website, som det er muligt at omdirigere til dine nye sider. Hvis du vil oprette en omdirigeringsregel for en af dine gamle sider, skal du trække den til den relevante omdirigeringsboks ved siden af den side, du vil omdirigere den til.

Indtast en redirect manuelt

I stedet for at bruge træk og slip-funktionen er det muligt at tilføje en omdirigeringsregel manuelt.

Bemærk, at du ikke skal indtaste http:// eller domænenavne i 301-omdirigeringer, kun katalogdelen af URL'en (alt efter domænet og den efterfølgende skråstreg).

Hvis du f.eks. har en gammel url som http://www.yourdomain.com/myproducts og vil have den til at 301-omdirigere til din nye produktside, skal du kun skrive myproducts i omdirigeringsfeltet.

Opdateret den: 29/04/2024