Globale farver - Sådan ændrer du hjemmesidens farver

Redigering og anvendelse af globale farver

At vælge farver til elementer på din hjemmeside er en af de mest almindelige opgaver. Ved hjælp af Globale farver er det nemt at vælge en farvepalet til dit design og anvende den på ethvert element uden at skulle indstille farve, hver gang du tilføjer et nyt element på din hjemmeside.

Globale farver er opdelt i 3 forskellige kategorier:

Spotfarver
Basisfarver
Brugerdefinerede farver

Disse kategorier giver dig mulighed for at definere et hierarki, så processen med at anvende og redigere farveskemaet på din hjemmeside er enkel og effektiv.

Definition af globale farver
Du kan definere din farvepalet for din hjemmeside i menuen Design i venstre side af din skærm ved at vælge indstillingen Globale farver. Ved at vælge farveprøven ved siden af farveidentifikatoren kan du vælge den specifikke farvepalet, du gerne vil genbruge på elementer på hele din hjemmeside. Tænk på Spotfarver som dine vigtigste brandfarver. Til spotfarverne skal du tilføje en lys, en almindelig og en mørk version af den samme farve. Basisfarver bruges primært som baggrundsfarver på elementer som rækker, kolonner eller tekst. Brugerdefinerede farver er der for at give ekstra farvemuligheder, hvis det er nødvendigt.

Anvendelse af globale farver
Når du styler et element, f.eks. en knap, har du hurtig adgang til dine foruddefinerede globale farver, når du tildeler farver til forskellige elementer. Det er vigtigt at bruge de globale farveprøver, hvis hjemmesidens farve(r) ændres på et andet tidspunkt. Hvis du ændrer farveprøverne i menuen Globale farver, vil det påvirke alle elementer, der er stylet med globale farver på hjemmesiden.