Global tekst - Sådan redigerer du teksttyper

På denne side:

Redigering og anvendelse af global tekst
Brugerdefinerede globale tekster

Ønsker du at redigere en specifik tekst/et specifikt tekstmodul skal du blot dobbeltklikke på det ønskede modul, hvorefter designværktøjet åbner øverst på skærmen.

Grundlaget for alle hjemmesider er en bestemt stil. To vigtige elementer, der udgør denne stil og identitet, er tekst og farver. I denne artikel finder du ud af, hvordan du ændrer tekst på hele din hjemmeside med blot et par klik.

Redigering og anvendelse af globale tekststilarter

Designeren indeholder en række konfigurerbare tekststilarter, som du kan tilføje til ethvert tekstafsnit på din hjemmeside, hvilket hjælper dig med at opretholde et ensartet design.

Hvis du vil anvende en ny skrifttype til alle tekster, skal du ændre skrifttypen for Generel tekst, som du finder i menuen Design > Globale tekster.

Hvis du gerne vil tilpasse udseendet af andre tekststile, kan du gøre det ved at vælge tekststilen i menuen. Du kan ændre attributter som fontvægt, (altså hvor fed du ønsker teksten skal være) størrelse, farve, justering, link-stil og meget mere.

Når du har fastlagt tekststilarterne for titel og afsnit, kan du nemt anvende dem på alt indhold, der tilføjes i tekstmodulerne. Du skal blot dobbeltklikke på teksten, fremhæve det indhold du vil tilføje en tekststil til, og vælge den specifikke stil i menuen Design. Hvis du gerne vil foretage hurtige justeringer af de globale tekststile, kan du vælge redigeringsikonet ved siden af tekststilen i Design-menuen.

Styling af tekst til forskellige viewports

Dette sidste afsnit er kun relevant for dig hvis du ønsker at have forskellige tekststilarter på henholdsvis computer, tablet og mobil.

Alle titel- og afsnitstekststile kan optimeres til de tre vigtigste visninger: desktop, tablet og mobil. Hvis du f.eks. vil style Light Spot Text-stilen til at være 70px på desktop, 50px på tablet og 30px på mobil, skal du begynde med at style Light Spot Text-skriftstørrelsen til 70px i desktop-viewporten. Husk: Alle ændringer, der foretages i skrivebordsvisningsportalen, vil påvirke tabletten og mobilen.

Dernæst skal du ændre skriftstørrelsen for Light Spot Text til 50px for tabletvisningen (husk at klikke på tabletvisningen i editorens øverste bjælke, før du redigerer modulet). Alle ændringer, der foretages i tablet-visningen, vil påvirke mobil, men ikke desktop. Endelig skal du ændre skriftstørrelsen for Light Spot Text til 30px for mobilvisningen (husk at klikke på mobilvisningen i Designerens øverste bjælke, før du redigerer modulet). Eventuelle ændringer i mobilvisningen vil ikke have indflydelse på andre visninger.

Viewport-hierarkiet "brydes" for rækker, kolonner eller moduler, når du ændrer et af elementerne i en af viewportene individuelt. Når du f.eks. ændrer skriftstørrelsen på tablet eller mobil og bagefter ændrer skriftstørrelsen på desktop, vil ændringerne på desktop ikke påvirke de andre viewports. Dette er for at hjælpe dig med at undgå at overskrive viewport-specifikke ændringer og design, hver gang du ændrer noget på desktop eller tablet.

Grå indikatorprikker ved siden af stilindstillinger:** Når du ser en grå indikatorprik ved siden af en stilindstilling, betyder det, at der er foretaget en stilændring lokalt på det pågældende element. Ingen grå indikatorprik betyder, at stilen er arvet fra den globale stil. Klik på den grå indikatorprik for at nulstille stilen og vende tilbage til at arve fra den globale stil.

Opdateret den: 21/02/2024