Billedemodul

På denne side:

Indhold
Indstillinger

Brug billedmodulet til at inkludere enkeltbilleder på din hjemmeside.

Du kan tilføje et billedmodul ved at vælge Billede under kategorien Medier i redigeringsmasken Tilføj modul. Hvis du vil inkludere en gruppe af billeder, skal du bruge enten Billedliste-modulet eller Galleri-modulet.

For at redigere dit billedlistemodul skal du udvide mulighederne under Indhold, Design eller Indstillinger i redigeringsmasken.

Indhold

Der er tre måder at tilføje et billede til modulet på:

Upload et nyt billede.
Brug eksisterende billede fra filbiblioteket.
Brug billede fra Global Data

Upload et nyt billede

Klik på Tilføj eller træk fil for at vælge et billede fra din computer, eller træk og slip dit billede på det skitserede område.

Brug et eksisterende billede fra filhåndteringen

Klik på Vælg en fil fra dit filbibliotek og vælg et af dine eksisterende billeder fra filbiblioteket.

Brug billede fra Global Data

Vælg Vælg brug kilde fra Globale Data og vælg enten at inkludere dit coverbillede eller dit logo, som du tidligere har uploadet i Globale Data.

Husk at tilføje en Alt-tekst (alternativ tekst) til dit billede, da det vil sikre, at søgemaskinerne kan "læse" dit billede. En Alt-tekst skal være kort og tydeligt beskrive, hvad billedet illustrerer.

Alt-teksten gør det muligt for søgemaskinerne at læse og sammenligne dit billede med brugernes søgninger på for eksempel Google. Dit billede vil dermed blive vist i billedefanen på Google, hvis det findes relevant, og det vil skabe yderligere trafik til din hjemmeside.

Når du har tilføjet dit billede, har du mulighed for at redigere billedet direkte i hjemmesidedesigneren. Klik på Rediger ved siden af dit billede.

Hvis du fortryder, at du har tilføjet billedet til din hjemmeside, kan du enten klikke på Erstat for at tilføje et andet billede eller klikke på Fjern.

Tilføj et link til dit billede: Når du bruger et billede på din hjemmeside, har du mulighed for at tilføje et link til det og gøre billedet klikbart for dine besøgende. For at tilføje et link til dit billede skal du slå Aktiver link på billede til, og en række linkmuligheder vil blive synlige.

GIF

Vælg den type link, du vil have på dit billede, fra dropdown-menuen. Du har følgende fire linkmuligheder:

Extern URL: tilføj en URL til en ekstern side. Denne linktype vil som standard aktivere indstillingen Åben link i en ny fane for at sikre, at den besøgende ikke helt forlader din hjemmeside, når de klikker på dit billede.
Intern side: link til en side på din hjemmeside.
Email: tilføj en e-mailadresse i feltet. Når den besøgende klikker på billedet, åbnes deres standard-e-mailklient.
File: inkluder en fil ved at klikke på Tilføj eller træk fil for at åbne din computers filer eller slippe din fil på det skitserede område. Når den besøgende klikker på billedet, vil de downloade filen.

Markér indstillingen Åbn link i ny fane for at åbne dit billede i en ny browserfane, når der klikkes på det. Aktivér Indstil 'nofollow'-link, hvis du ikke ønsker, at søgemaskiner skal følge hyperlinket. Når denne indstilling er aktiveret, vil dit link ikke påvirke målets placering i søgemaskinerne.

Design

I Design-sektionen kan du ændre baggrund, kant og mellemrum på dit billedemodul. For mere specifikke redigeringsmuligheder, klik på flere lokale designmuligheder eller rediger det globale design af billedemodulet. I Design-sektionen kan du også ændre billedestørrelse og justering.

Billedets størrelse refererer til, hvor meget plads det optager i den kolonne, hvor det er placeret. Når billedstørrelsen er sat til 100%, fylder det hele spaltebredden. Brug skyderen eller indtast din specifikke procentdel i feltet for at justere størrelsen. Kolonnehøjden afhænger af billedets dimensioner.

Billedjustering giver dig mulighed for at vælge placeringen af dit billede i kolonnen. Du har mulighed for at venstrejustere, højrejustere eller centrere dit billede. Brug float-funktionen til at flyde dit billede til venstre eller højre og lade andet indhold omslutte det.

Justeringer efter tilføjelse af float til et billede:** Når du tilføjer flydende til dit billede, anbefales det at tilføje margin til højre eller venstre afhængigt af i hvilken retning billedet flyder. Tilføj også margen i bunden for at skubbe det indpakkede element væk fra det flydende billede.

Eksempel på flydende:

Indstillinger

I afsnittet Indstillinger kan du tilføje hover-effekter på dit billede. Du kan enten bruge hover-effekten som en ren grafisk funktion eller til at vise billedteksten oven på billedet. Læs mere om hover-effekter her.

Opdateret den: 07/03/2024