Administrer kolonner

På denne side:

Hvordan ændrer jeg en kolonne?
Styling
Vis på enhed
Tilføj animation
Duplikere eller kopiere en kolonne
Slet en kolonne

I editoren kan du tilføje forskellige typer baggrunde og effekter til en kolonne samt ændre dens generelle indstillinger og funktionalitet.

Hvad er en kolonne? Kolonner ligger inde i rækker og er pladsholdere for moduler. I en række kan du have op til 12 kolonner til at organisere dit indhold. Kolonner hjælper dig med bedre at strukturere og justere indholdselementer på dine sider. Læs mere om rækker, kolonner og moduler i denne artikel.

Hvordan ændrer jeg en kolonne?

Når du arbejder i editoren, skal du holde musen over den kolonne, du vil ændre, så vises det blå label Kolonne øverst i kolonnen. Du kan redigere din kolonne ved at dobbeltklikke på kolonnen og derefter trykke på knappen rediger. Du vil derefter have følgende muligheder for at style din kolonne:

Styling

Baggrund

En kolonnebaggrund kan have forskellige elementer tilføjet.

Baggrundsfarve: Tilføj en enkelt farve som kolonnebaggrund. Du kan justere graden af gennemsigtighed, hvis du ønsker det.

Baggrundsbillede: tilføj et billede som kolonnebaggrund. Du kan vælge, om du vil bruge dit coverbillede fra Global Data eller uploade et nyt direkte på kolonnen. Du kan justere, hvordan billedet skal gentages i kolonnen, dets størrelse og placering for at sikre, at du finder den bedste måde at vise billedet på for dine besøgende.

Ud over de almindelige billedindstillinger kan du også bestemme, hvordan baggrundsbilledet skal opføre sig i kolonnen, når en besøgende scroller ned ad siden. Hvis du aktiverer Fast position, bevæger billedet sig ikke, når en besøgende scroller ned. Hvis Parallax scrolle effekt er aktiveret, bevæger billedet sig langsommere end forgrunden, når der scrolles ned, hvilket giver din hjemmeside en fornemmelse af dybde.

Tilpas baggrund til indre afstand: Med denne indstilling aktiveret, vil baggrundsfarven eller billedet kun strække sig så langt som polstringen inde i kolonnen. Hvis den ikke er aktiveret, dækker baggrundsfarven eller -billedet altid hele indholdsområdet op til, hvor kanten begynder. Ved at tilpasse til indre afstand kan du skabe et gennemsigtigt hul mellem kant og baggrund.

Baggrundsfilter

Tilføj et baggrundsfilter oven på din kolonnes baggrundsfarve eller billede for at dæmpe meget farverige billeder eller billeder med skarpe kontraster. Det er også en god måde at sikre, at den tekst, du har på kolonnen, er let at læse for de besøgende. Husk, at du også kan justere graden af gennemsigtighed på dit baggrundsfilter.

Eksempel på baggrundsfilter i brug oven på et billede:

Hvis du er fortrolig med billedredigeringssoftware, kan du også tilføje et baggrundsbillede som et filter. Ved at uploade transparente overlays, der er lavet med et billedredigeringsprogram, kan man lave flerfarvede overlays eller overlays med pixelmønstre, der giver dit billede mere liv og kompleksitet.

Her er et par eksempler på billedoverlays, der er oprettet i eksternt billedredigeringssoftware og uploadet til editoren som et baggrundsfilterbillede:

Ramme

Tilføj en Ramme til kolonnen, og juster stil, farve, tykkelse og radius.

Afstand

Juster margen (mængden af plads uden for kolonnen) og indre afstand (mængden af plads mellem kolonneindholdet og kolonnens ramme).

Træk i kolonnen for at tilføje mere bredde:** En mere visuel måde at justere bredden på er at trække i kolonnens højre kant for at tilføje mere eller mindre bredde mellem den og den tilstødende kolonne. Hold musen over kolonnen, og træk i den blå bjælke, der vises til højre.

Vis på enhed

Vælg hvilken af de tre viewports, du vil have kolonnen til at være synlig på, når besøgende besøger din hjemmeside.

Tilføj animation

Tilføj en animation, som udløses, når den besøgende ser kolonnen på sin enhed.

Duplikér eller kopier kolonne

Hvis du vil genbruge en kolonne et andet sted på din hjemmeside, kan du enten duplikere eller kopiere den.

At duplikere en kolonne betyder, at du tager en kopi af kolonnen og automatisk indsætter den ved siden af den originale.

Hvis du bruger kopifunktionen, kan du indsætte kolonnen et hvilket som helst sted på vores hjemmeside (også på andre sider end den, du arbejder på i øjeblikket). For at kopiere en kolonne og indsætte den et andet sted, skal du navigere til Kopier i kolonnens dropdown-menu (de tre små prikker) og vælge Kopier. Gå til den side, hvor du vil indsætte kolonnen, find kolonnens dropdown-menu og tryk Indsæt.

Klik på linket her for at lære hvordan du kan duplikere og trække i kolonner

Slet en kolonne

Du kan slette en kolonne ved at vælge Slet (skraldespandsikonet) når du har dobbeltklikket på din kolonne. Husk, at du kan fortryde handlingen ved at bruge Designerens fortryd seneste ændringer-funktion.

Opdateret den: 01/03/2024