Når du arbejder med begivenheder i ChurchDesk kan du samtidig sende dem videre til Sogn.dk. Herfra vil de også blive sendt videre til Kirkekalenderen, KultuNaut og Kirku.

Opret gudstjenester og arrangementer i Sogn.dk

1. Opret/rediger en begivenhed.
  2. Nederst i redigeringsvinduet skal du markere "Vis begivenheden på sogn.dk"
  3. Vælg nu den passende kategori blandt sogn.dk's kategorier (disse kan ikke ændres).
  4. Herefter bør du tjekke at det valgte sogn er korrekt.
  5. Under "kirke" vælger du, hvilken kirke begivenheden finder sted i. Kirkerne på listen er de kirker som er registreret på sogn.dk. Ønsker du at angive et andet sted, kan du benytte feltet "Sted", i toppen af af redigeringsvinduet.
  6. Hvis der er tale om en gudstjeneste, vælger du præsten under "Præst." Du kan vælge at benytte dig af feltet "Medvirkende", hvis der eksempelvis er tale om en ekstern præst. Dette felt findes også i toppen af redigeringsvinduet.
  7. Gem nu begivenheden
  8. Begivenheden bliver med det samme synlige på sogn.dk, og hvis du redigerer begivenheden, vil den med det samme automatisk blive opdateret på sogn.dk.

NB! Disse kategorier fra sogn.dk er private og vises ikke offentlig på jeres side i sogn.dk: Bisættelse, Begravelse, Vielse, Velsignelse, Dåb, Anden kirkelig handling

Bemærk!

Mangler der en kirke eller præst på listen fra Sogn.dk, skyldes det, efter al sandsynlighed, at stiftet ikke har indberettet oplysninger om jeres sogn korrekt til Sogn.dk. Vi kan ikke ændre dette, og I skal derfor henvende jer til stiftet og tjekke, at disse oplysninger er indberettet korrekt.

Sådan kommer du i gang

1. Skriv til os på [email protected] og angiv jeres sognekode(r) og navnet på jeres sogn(e).
  2. Vi etablerer adgang og vender tilbage til dig, når det er gennemført.
  3. Herefter kan du eksportere begivenheder til Sogn.dk som beskrevet nedenfor.

Eksport til KultuNaut

• Eksporter begivenheden som normalt til sogn.dk
  • KultuNaut udvælger selv begivenheder fra Sogn.dk, som de ønsker at vise. Du skal altså blot eksportere begivenheden til sogn.dk og herefter kan den blive vist på KultuNaut.
  • Vær opmærksom på, at KultuNaut ikke bliver opdateret, hvis en begivenhed redigeres. Hvis man vil have de ændringer med til KultuNaut, må man fjerne eksporten til sogn.dk og derefter eksportere igen.

Eksport til Kirku

• Eksporter begivenheden som normalt til sogn.dk
  • Husk at vælge en af valgmulighederne under feltet 'kirke' for at den kommer til Kirku. Begivenheder, hvor 'sted' er udfyldt i stedet for 'kirke' kommer ikke til Kirku.
  • Kirku henter kun oplysninger fra Sogn.dk én gang i døgnet, så der kan gå lidt tid, før begivenheden bliver synlig der.

Eksport til Kirkekalenderen

• Eksporter begivenheden som normalt til sogn.dk
  • Husk at vælge en af valgmulighederne under feltet 'kirke' for at den kommer til Kirku. Begivenheder, hvor 'sted' er udfyldt i stedet for 'kirke' kommer ikke til app'en.