ChurchDesk har indgået en aftale med Openli om en cookieløsning til kirkens hjemmeside. Guiden her beskriver hvordan du opretter en gratis konto hos Openli og implementerer den på din hjemmeside.

Nederst er der en beskrivelse af hvordan du kan opgradere til en betalt løsning hos Openli samt en oversigt over forskellen.

Opret aftale hos Openli

Kontakt support@churchdesk.com
Send navn, mailadresse, kirkens navn, telefonnr. og land
Openli sender en email med link til aktivering af konto

Aktiver konto hos Openli og design jeres Cookie pop-up

Du bliver først bedt om at svare på nogle få spørgsmål om kirken
Angiv om du vil have en prøveadgang til den fulde udgave eller om du vil starte med den gratis udgave. Hvis du har tænkt dig at fortsætte med den gratis udgave, kan du lige så godt nøjes med at sætte de features op her, som du kan fortsætte med.
Indtast kirkens webadresse:
Du har nu nogle få muligheder for at redigere designet af jeres Cookie pop-up. Et mere avanceret design kræver den udvidede udgave af Openli. Cookie pop up teksten er foreløbig på engelsk. Den retter vi til dansk senere.
Tilføj kirkens navn øverst og vælg om cookie pop-up skal vises nederst til venstre eller nederst til højre.
Skjoldet (shield) vil fremover være et link til cookieindstillinger. Det vil blive vist i nederste venstre eller nederste højre hjørne.
Tryk Save and continue, når du er klar.
Så er jeres cookie pop-up designet (bortset fra at den skal være på dansk).

Installer Cookie pop-up på hjemmeside

Klik på Install the cookie pop-up...
Kopier hele script-koden fra <script> til </script> (Bemærk at koden fylder mere end vinduet)![](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/a747b4d53f6ab000/cf4b63a1-b001-4d04-b12d-45bca2_mm88qe.png)
Gå ind på jeres egen hjemmeside. Vælg Værktøjer og Temaindstillinger. Næsten nederst på siden er der et afsnit der hedder Avanceret custom javascript.
Her indsættes hele den script-kode, du kopierede fra Openli. Husk at trykke Opdater.

Ret cookie pop-up til dansk sprog

Få Churchdesk Support til at gøre det - eller følg denne vejledning:

Vælg igen Værktøjer / Temaindstillinger
Indsæt denne kode i script-koden på en ny linje efter "widgetPublicKey...":

locale: "da-dk",

Tilføj link kirkens cookiepolitik

I cookie pop-up skal der være et link til kirkens cookiepolitik.

Mange kirker har en samlet privatlivs-og cookiepolitik. Vores anbefaling er at skille dem ad i to dokumenter (websider). Privatlivspolitikken bør indeholde et link til cookiepolitikken og cookiepolitikken kan man så også linke direkte til fra sidens cookie pop-up. Fra Openlis hjemmeside vælges "Add a cookie policy..."

Tryk på den grønne knap nederst "Create your own policy"

Start med at taste en titel, f.eks. "Xxx Kirkes cookiepolitik"
Skriv eller indsæt herefter kirkens cookiepolitik og tryk den grønne knap "Save draft" når du er færdig
Gennemse, rediger evt. yderligere og tryk på knappen "Save notes" når du er færdig. Når du laver større ændringer af cookie politikken, kan du tilføje en note, som gemmes i en log, så du senere kan se hvilke ændringer der er lave tog hvornår.
Du får så endnu en chance for at redigere. Tryk "Publish now!", når du er klar

Bloker cookies på din hjemmeside

Få Churchdesk Support til at gøre det - eller følg denne vejledning:

Du kan enten følge vejledningerne på Openlis side her eller bede ChurchDesk Support om at gøre det for dig. Det handler om at ændre de scripts der ligger på jeres side (f.eks. Google Analytics) så de kan aflæses af Openli.

Tilsvarende skal indlejrede mediefiler (Facebook, YouTube m.fl.) markeres så de forhindres i at begynde at afspille, før der er accepteret cookies.

Der er en automatiseret løsning på vej fra Openli. Indtil det fungerer, løser ChurchDesk support  opgaven manuelt.

BEMÆRK at Openli endnu ikke automatisk sikrer at en indlejret video fra f.eks. YouTube, ikke afspilles hvis der ikke er givet marketing cookie tilladelse. ChurchDesk Support hjælper gerne med opsætning.

Fjern den gamle ChurchDesk Cookie pop-up

Få Churchdesk Support til at gøre det - eller følg denne vejledning:

Den gamle cookie pop-up fjernes med en stump CSS kode, der indsættes i afsnittet Brugerdefineret CSS, under Temaindstillinger:

/* CSS: Hide ChurchDesk's cookie pop-up, because a different cookie provider is in use. Added by [NAVN] [DATO] */ #sliding-popup.sliding-popup-top .popup-content { display: none; }

Erstat gerne NAVN og DATO med navn og dato

Opgradering til en betalt løsning fra Openli

Det skal understreges at en betalt løsning fra Openli ikke er nødvendig for at have en effektiv cookieblokering, men der er visse fordele.

Forskel mellem betalt og gratis løsning

Cookie Free vs. Cookie Essential

Grundlæggende kan man i den betalte udgave af Openli selv redigere udseende af cookie pop-up og man kan automatisk få opdateret sin cookie politik med nye cookies, som Openli har identificeret. Derudover vil der i den gratis udgave være lidt længere ventetid på support hos Openli (men ikke hos ChurchDesk).

Hvis du vælger den betalte løsning

Angiv rabatkoden CHURCHDESK, når du bestiller Cookie Essential, så trækkes automatisk $ 9,00 fra normalprisen på $ 29,00 pr. måned

Indsæt en side med cookiepolitik (i betalt løsning fra Openli)

Find først den offentlige nøgle (public key): Klik på Agreements i Openli Dashboard og kopier nøglen:

Opret en ny side på din ChurchDesk hjemmeside
Klik på Source/Kode i værktøjslinjen over brødteksten
Indsæt denne kode:

Erstat INDSÆT_NØGLE_HER med nøglen der blev kopieret fra Openli

Sæt sidens titel til "Cookiepolitik" og gem

Gå til Indstillinger i Værktøjsmenuen og vælg cookiesiden nederst.