> ## Knowledge Base Index
> Fetch the complete knowledge base index at: https://support.churchdesk.com/sitemap.xml
> Use this file to discover available pages before exploring further.
> Pure-Markdown content can be obtained by appending a '.md' suffix to the content URLs listed in the sitemap (without the trailing slash).

# Blokere og slette brugere


# Blokere og slette brugere

Hvis du sletter brugere, der har et login i ChurchDesk, kan nogle data blive fjernet eller påvirket.  
Derfor anbefaler vi, at du kun blokerer brugere i stedet for at slette dem.  
På den måde forbliver alle relevante informationer intakte, og brugeren har ikke længere adgang til systemet.

|| Kun organisationsadministratorer kan blokere og slette.

### Trin for trin:

Først skal du **blokere**:
1. Klik på dit ** navn** øverst til højre
2. Vælg **Brugere**
3. **Søg efter brugeren**, der skal blokeres/slettes, eller vælg i listen
4. Klik på **Handlinger**
5. Vælg **Bloker**

![](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/-/b/e/3/7/be3725c5cc2ea800/bildschirmfoto-2025-03-27-um-1_1mryykm.png =1000x516)

6. Åbn **Brugerstatus** øverst til højre
7. Deaktiver **Aktiv**, feltet lukker automatisk. Åbn det igen
8. Vælg **Blokeret** for at vise alle blokerede brugere
9. Klik på **Handlinger**
10. Vælg **Fjern bruger**
11. **Bekræft sletning** ved at indtaste brugerens navn
12. Tryk **Fjern**

 **** 
![](https://storage.crisp.chat/users/helpdesk/website/-/b/e/3/7/be3725c5cc2ea800/bildschirmfoto-2025-03-27-um-1_1wmmwde.png =1000x518)

****
### Konsekvenserne af at slette en bruger

Når en bruger slettes, vil følgende data blive påvirket:  
*Vi anbefaler, at du downloader data på forhånd eller blot blokerer brugeren for at beholde datai systemet.*

* **Personlige data** (navn, e-mail osv.) → bliver fjernet
* **Fraværsrapporter** → fravær registreret i kalenderen bliver fjernet (Kan være relevant for årsrapporter)
* **Tidsregistreringsrapporter** → alle registrerede data og tilhørende Excel-filer går tabt. (Kan være relevant for årsrapporter)
* **Begivenheder** → brugeren fjernes fra kalenderaftaler og tjenester. ${color}[#379a6f](De begivenheder, som brugeren har oprettet slettes ikke)
* **Grupper** → de filer, som personen har oprettet i gruppen, slettes ikke. Navnet på den slettede bruger fjernes fra filerne efter 60 dage. For blokerede brugere forbliver navnet synligt
* **Formularer** → formularer oprettet af slettede brugere bevares

### Genaktivere blokeret bruger

Hvis du ønsker at genaktivere en blokeret bruger, skal du gøre følgende:

|| Vær opmærksom på, at rettigheder og gruppemedlemskaber skal gendannes manuelt efter genaktivering.

1. Klik på dit **navn** øverst til højre
2. Vælg **Brugere**
3. Ændr Brugerstatus-filteret ved siden af søgelinjen til **Blokeret**, for at vise alle blokerede brugere
4. **Søg efter brugeren**, der skal blokeres/slettes, eller vælg i listen
5. Klik på **Handlinger**
6. Vælg **Fjern blokering**
