2. Hvordan opretter jeg en formular?

1. Tjek at du er på Hjemmesiden

Tip: Du skal have rollen Hjemmeside for at kunne gå her til. Hvis du ikke har rollen, kan din administrator tilføje den til din profil.

2. Opret en formular

Klik på den Grønne + knap, og vælg Formular

3. Udfyld formularens titel og brødtekst... (og måske et menulink.)

Tip: Menulinks kan benyttes, hvis du ønsker at tilknytte formularen til en menu. Hvis du kun ønsker at linke direkte fra en side, kan du også vælge ikke at tilknytte et menulink. Vi vender tilbage til dette senere.

Skriv en titel og brødtekst. Vi anbefaler, at du lader Captcha være aktiveret. Det forebygger spam.

4. Tilføj formularkomponenter

Formularkomponenter er de felter, som du ønsker folk skal udfylde. Du har et stort udvalg af forskellige felter, så du kan få præcis den data, du ønsker.

Formularkomponenterne forklaret:

Dato giver mulighed for at indsætte en dato i det ønskede format.

E-mail tilføjer et felt, som er beregnet til at indsætte e-mailadresser.

Fil giver mulighed for at uploade en fil til formularen.

Antal giver mulighed for at skrive et nummer

Telefonnnummer er et felt beregnet til telefonnumre

Valgmuligheder lader personen, som udfylder formularen, vælge mellem forskellige valgmuligheder, som du har oprettet.

Tekstområde skaber en ramme, hvor man kan indsætte kommentarer og lignende.

Tekstfelt er det mest brugte felt i formularen. Det skaber en lille ramme, hvor der kan skrives "fornavn", "efternavn" osv.

Tid går hånd i hånd med "Dato", hvis du ønsker at man skal kunne udfylde dato og tid.

Ekstra valg:

Feltgruppe er en funktion, som man normalt kombinerer med andre komponenter. Når feltgruppen er oprettet, kan du trække andre komponenter ind under og give din formular et flot udseende.

Markup lader dig skrive i et tekstfelt mellem komponenterne i din formular.

Sideskift skaber et brud på siden, så din formular bliver delt op i flere sider.

Tip: Komponenter som Valgmuligheder, Feltgruppe og Markup giver dig mulighed for at tilføje muligheder og indsætte tekst. For at gøre dette, skal du tilføje komponenten og vælge Redigér.

5. Rediger indstillinger for indsendelse

Ved at indstille indsendelserne kan du kontrollere hvad folk ser, når de indsender formularen, sætte en samlet grænse for indsendelserne og vælge status for formularen

Bekræftelsesside

Denne indstilling giver dig mulighed for at skrive en besked, som vil blive vist på siden efter man har udfyldt formularen. Du kan også brugerdefinere en URL, som du kan tilføje til din "takke side".

Samlet grænse for indsendelserne

Giver dig mulighed for at kontrollere det samlede antal af indsendelser, du ønsker at modtage. Formularen vil blive lukket og vise en besked, når grænsen er nået.

Status for formularen

Her kan du åbne/lukke formularen.

6. Opsæt emailnotifikationer

Ved at opsætte emailnotifikationer kan du sende en e-mailbekræftelse til dem, som udfylder din formular. Du kan også få systemet til at sende dig eller andre en e-mail, når en ny person udfylder formularen.

Opsæt emailnotifikationer til dem som registrerer sig

Sæt hak i cirklen "Komponentværdi" og vælg e-mail, hvis du ønsker at sende en e-mailbekræftelse til dem som registrerer sig. Klik så på Tilføj

Tip: Vær opmærksom på, at du kun kan tilføje Komponentværdien, hvis du tidligere har tilføjet en formularkomponent for e-mailadresser.

Opsæt emailnotifikationer til dig selv

Sæt hak i cirklen "Adresse" og skriv e-mailadressen på den person, som skal modtage notifikationer hver gang en ny person udfylder formularen. Klik så på Tilføj

Næste - 3. Hvordan redigerer og sletter jeg en formular