9. Import af kontaker

Ofte kan der være brug for, at importere mange kontakter på én gang. I ChurchDesk kan du gøre dette på to måder. Du kan enten vælge at importere fra en Excel .csv fil eller en kopiér/indsæt funktion. Denne guide tager dig igennem begge metoder.

Log ind på dit ChurchDesk

1. Gå til Kontakter

Tjek at du er på Kontakt modulet.

2. Gå til Import

Hold musen over Tilføj kontakter knappen, Klik herefter på Importer kontakter

3. Hvordan importerer jeg kontakter fra en .csv fil?

Klik på Fra en .csv fil knappen

For at sikre, at kontakters data importeres korrekt anbefaler vi, at du anvender vores Excel skabelon. Denne vil hjælpe dig med nemt at importere kontakternes informationer.

Efter du har downloadet Excel skabelonen bedes du udfylde informationerne på de kontakter du ønsker at importere.   HUSK, at gemme Excel filen når du er færdig. DET ER VIGTIGT AT DU GEMMER DEN SOM EN .CSV FIL.

Systemet vil kun acceptere Excel filen hvis der er mindst en email, et telefonnummer eller begge på hver af de personer du ønsker at importere. Disse data anvendes som en unik identifikation på kontakten.

Efter at have udfyldt Excel filen, bedes du vende tilbage til import siden i dit ChurchDesk og klikke på Gennemse knappen. Herefter finder du din Excel .csv fil og kan begynde at importere dine kontakter.

Sørg for at klikke i tjekboksen hvis du ønsker at Overskrive eksisterende dubletter i kontakter. Den vil overskrive eksisterende kontakter der har samme email, telefonnummer eller begge som de nye kontakter du importerer.

Klik på Næste når du er klar til at importere din .csv fil.

Resultatet af importeringen vil blive vist som en forhåndsvisning. Hvis du lægger mærke til en fejl kan du altid gå et skridt tilbage, rette i Excel filen og importere på ny.

Klik på Import når du er klar.

Så snart at din importering er fuldført, vil du kunne se de nye kontakter i Kontakt modulet. Du kan herefter opbygge segmenter baseret på de data du har importeret, f.eks Emneord.

4. Hvordan importerer jeg kontakter ved kopiér/indsæt funktionen?

Kopiér/indsæt funktionen gør det muligt, at importere email, fornavn og efternavn. Hvis du ønsker at importere andre data bedes du anvende Excel metoden ovenfor.

Klik på Kopiér og sæt ind fra en fil.

Kopiér email, fornavn og efternavn delt imellem kolonner i Excel.

Indsæt dine data i Kopiér og sæt ind feltet i ChurchDesk.

Sørg for at klikke i tjekboksen hvis du ønsker at Overskrive eksisterende dubletter i kontakter. Den vil overskrive eksisterende kontakter der har samme email, telefonnummer eller begge som de nye kontakt du importerer.

Klik på Næste når du er klar til at fortsætte.

Resultatet af importeringen vil blive vist som en forhåndsvisning. Hvis du lægger mærke til en fejl kan du altid gå et skridt tilbage, rette i Excel filen og importere på ny.

Klik på Importer når du er klar.

Når importeringen er færdig vil du kunne se dine nye kontakter i Kontakt modulet.

Har du flere spørgsmål? Send en anmodning

Kommentarer

• Avatar
    Asger Jensen

Glimrende funktion.
    Men vi mangler en tredje mulighed på linje med "ignorer" og "overskriv". Nemlig muligheden for at opdatere eksisterende kontakter.
    Eksempel: Jeg har netop tilføjet 25 deltagere fra de sidste to hold babysalmesang. 10 af dem blev ignoreret, formentlig fordi de allerede eksisterende som abonnenter på et nyhedsbrev. Men at kontakten er der i forvejen, gør jo ikke markeringen for deltagelse i babysalmesang mindre interessant.

• Avatar
    Birita Christiansen

Hej Asger

Tak for din besked.

Som dit eksempel, hvor du importerer 25 babysalmesange kontakter. Der kan du vælger at hakke af 'overskriv', emneord bliver nemlig aldrig overskrevet, men kun tilføjet. Så hvis de alle allerede eksisterede under emneordet 'nyhedsbrev' og du så tilføjede listen igen, bare med emneordet 'babysalmesang', så ville det blive tilføjet. Selvfølgelig ville eventuelle ændringer i navne o.a. blive overskrevet, hvis der er ændringer.

Vend endelig tilbage hvis du har spørgsmål.

Venligst Birita

• Avatar
    Asger Jensen

Nyt spørgsmål:
    Hvordan adskiller jeg flere emneord på den samme kontakt i CSV-filen?
    F.eks. både deltager i Tumlingesang og Tilmelding til nyhedsbrev. Jeg forsøgte at adskille med semikolon, men fik blot et nyt langt emneord inkl. semikolon...

• Avatar
    Birita Christiansen

Hej Asger
    De adskilles med komma :)

Redigeret af Birita Christiansen
  • Avatar
    Asger Jensen

Tak.
    Det var så lige det jeg ikke havde prøvet.