3. Hvordan opretter jeg et blogindlæg?

Denne manual viser, hvordan du opretter et nyt blogindlæg samt hvad forskellen er på et internt og eksternt blogindlæg.

Log ind på ChurchDesk

1. Gå til Bloggen

Tjek at du er på Intranettet

Klik på Blogge, som er placeret i venstre side af din skærm.

2. Opret et blogindlæg

Klik på knappen + Ny blog

3. Tilføj information om bloggen

Giv dit blogindlæg en Titel og vælg en Kategori. Skriv den fulde blogtekst i feltet Brødtekst. Slut af med at vælge, om du vil tilføje et Uddrag. Uddraget skal være en kort appetitvækker for blogindlæget.

4. Vælg mellem muligheder for udgivelse

Vælg Synlighed. Synligheden afgør, om bloggen bliver lagt på hjemmesiden, kun kan ses i en Gruppe (internt) eller gemmes som en kladde (kun synlig for dig).

Hvis du ønsker at udgive og afpublicere dit blogindlæg på et specifikt tidspunkt, skal du vælge Planlæg. Hvis blogindlæget skal vises i forside slideshowet på jeres hjemmeside, skal du markere den hvide boks.

5. Tilføj yderligere information

Vælg et billede fra jeres filarkiv eller upload et direkte fra din computer (du kan beskære billedet senere).

Du kan vælge, om andre brugere (ikke besøgende på hjemmesiden) skal kunne Kommentere på blogindlæget.

Hvis det er nødvendigt at linke blogindlæget på en ekstern kilde, er det smart at lave et URL alias. Det vil forbinde jeres hjemmesides navn og det valgte URL alias.

Du kan vælge en din egen Tilføjet dato om nødvendigt. Marker den hvide boks, hvis du ønsker at forfatteren af blogindlæget bliver vist (det er fornavn og efternavn fra brugerens profil, der vil blive vist).

Vælg hvilken gruppe blogindlægget skal tilknyttes til.

Klik Gem blog hvis du blot ønsker at gemme blogindlæget.

Klik ...og tilføj en ny hvis du ønsker at oprette et nyt blogindlæg.

Klik ...og lav en kopi hvis du ønsker at lave et nyt blogindlæg med samme indhold.

Næste - 4.0 Hvordan redigerer jeg et blogindlæg?