6. Hvordan opretter jeg fravær?

Fravær er et essentielt værktøj, når du administrerer en kirke. Muligheden for at se præcis hvilke medarbejdere, som er tilgængelige på et givet tidspunkt, sparer dig for dobbeltarbejde og unødvendige e-mails og opkald. Du kan oprette dine egne fraværstyper, så det passer til jeres behov. Det vil senere blive vist, hvordan du opretter, redigerer og farvekoder fraværskategorierne. ChurchDesk kalenderen har disse fraværstyper fra start:

• Ferie
  • Feriefridag
  • Friweekend
  • Kursus
  • Omsorgsdag
  • Sygdom

Log ind på ChurchDesk

1. Naviger til Kalenderen

Tjek at du er i Kalenderen.

2. Opret fravær

Klik på den grønne + knap i øverste venstre side af din skærm. Klik så på Fravær

Tip: Du kan også tilføje fravær i din kalender ved at bruge genvejen "c+a"

3. Fraværsinformation

Denne information vil kun være synlig internt. Hvis du vil se fravær for andre brugere, skal du have rollen "Se alt fravær". Hvis du ikke har denne rolle, kan din administrator tilføje den til din bruger.

Bruger: Vælg hvilken bruger du vil oprette fravær for. Hvis du skal oprette fravær for en anden bruger end dig selv, skal du have rollen "Fravær og arbejdsplan".

Dato: Vælg hvilken dato og tidsrum fraværet skal dække.

Hele dagen og Gentag: Fravær der varer Hele dagen vil ses i baren i toppen af din kalender. Gentag tillader dig at oprette en række fravær. Dette kan f.eks. bruges, hvis en bruger har fri hver mandag.

Type: Vælg en type af fravær. Fraværstypen vil være farveindikeret i kalenderen.

4. Yderligere information

Yderligere information tillader dig at tilføje flere informationer til fraværet, som kan være brugbart for andre brugere.

Vikar: Indsæt navnet på vikaren.

Kommentarer: Indsæt kommentarer til andre brugere.

URL alias: Dette skal KUN bruges, hvis du vil oprette en speciel URL adresse for fraværet.

5. Gem fravær

Vælg hvilken gruppe, du vil tilknytte fraværet til. Vi anbefaler, at I bruger én gruppe til alle fravær og begivenheder. Fraværet vil ikke være synligt for andre brugere, end dem der er medlemmer af den gruppe, du tilknytter det til.

Klik Gem fravær

Næste - 7.0 Hvordan redigerer og sletter jeg fravær?