3. Hvordan administrerer jeg filer?

I kan have interne filer og eksterne filer. Hvis en fil skal bruges på hjemmesiden, skal "Udgiv på hjemmeside" vælges. Selvom en fil er sat til "Udgiv på hjemmeside", bliver den ikke publiceret på hjemmesiden med det samme, men den er klar til at blive publiceret senere.  

 

Log ind på ChurchDesk

 

1. Gå til Filarkivet 

Tjek at du er på Intranettet. 

Klik på Filarkiv i den venstre side af din skærm. 

 

2. Upload filer 

Tip: Du vil ofte skulle lægge filer direkte ind i en mappe. Klik på mappenavnet først, og klik så på den hvide Upload filer knap.

Klik på den hvide Upload filer knap. Du har to muligheder, når du skal uploade filer: 

 

1: Tryk og træk

Træk filer ind i det hvide felt

Tip: Du kan gøre din browser mindre, markere flere filer på en gang og trække dem samlet ind i det hvide felt.

2: Vælg filer

Klik på Vælg filer og vælg det, du vil uploade.

Tip: På nogle computere er det muligt at holde "Command" eller "Control" knappen nede, for at vælge flere filer på en gang.  

Du får nu nogle valgmuligheder for filen.

Udgiv på hjemmeside. Dette betyder, at din fil kan lægges op på hjemmesiden.

Vælg gruppe tilknytter filen til en specifik gruppe. Brugere, der ikke er medlem af gruppen, kan ikke se filen. 

Klik på Tilføj flere filer, hvis du vil uploade flere filer.

Når du har valgt alle dine filer, skal du klikke Upload. Tryk herefter Luk.

  

3. Rediger fil

Klik på blyant ikonet.

Du kan ændre filens TitelSynlighed og tildele Emneord.

4. Flyt fil

Du kan flytte filer mellem mappen. Det kan gøres på to måder: 

1: Tryk og træk

Klik og hold musen nede på en fil og træk den over til den mappe, du ønsker at lægge filen i. Slip så musen.  

2: Flyt knappen 

Marker den hvide boks ved siden af en fil. Klik så Flyt.

Klik på cirklen ved den mappe, du vil flytte filen til. Tryk så Vælg.

Hvis filen skal flyttes til en undermappe, skal du først klikke på mappenavnet og så på cirklen ud for undermappen. 

 

5. Slet en fil

Du kan kun slette filer, som du selv har uploadet eller hvis du er gruppeadministrator af den gruppe, som filen er tilknyttet. 

Det er to måder at slette filer på:

1: Marker og Slet (En god måde at slette flere filer på)

Marker den hvide boks ved siden af filer, og tryk så på Slet knappen.

 

2: Papirkurven

Tryk på papirkurven ved den fil, du vil slette.

 

6. Download fil

Marker den fil, du ønsker at downloade og klik på Download.

  

Har du flere spørgsmål? Send en anmodning

Kommentarer

Drevet af Zendesk