Introduktion til blog

Du kan oprette blogindlæg med f.eks. nyheder, debat eller prædikener. Blogindlæg kan vises på hjemmesiden som selvstændige menupunkter eller i en sides højre- eller venstremargin. Blogindlæg kan også vises i slideshowet på forsiden.

Blogindlæg bliver vise som en del af en blogkategori. En kategori kan f.eks. være prædikener, nyheder, koncerter mv. Det er via en blogkategori at indlæg kan vises på hjemmesiden.

Blogkategorier

Klik her for at læse hvordan du håndterer blogkategorier

Sådan tilføjer du et blogindlæg

1. Gå til "Intranet"
  2. Klik på det grønne + værktøjsbjælken og vælg "Blog"
  3. Skriv en titel og din blogtekst
  4. Vælg en blogkategori, som passer til dit blogindlæg (se ovenfor)
  5. Vælg om indlægget skal være synligt på hjemmesiden eller kun inden for gruppen
  6. Vælg i hvilken gruppe indlægget skal publiceres og tilføj evt. et billede fra din computer eller filarkivet. Ved at klikke på "håndter billedebeskæring" kan du beskære billedet til både almindelig visning og slideshowet
  7. Nederst i fanen "kommentarer" kan du vælge, om man skal kunne kommentere indlægget
  8. Nederst i fanen "udgivelse" kan du vælge evt. fremtidig publiceringsdato og afpubliceringsdato. Du kan også vælge, om indlægget skal vises i slideshowet på forsiden
  9. Klik til sidst på "gem" og du vil nu kunne se indlægget ved at klikke på "Blogge" i intranettets venstre sidebar eller direkte i den gruppe, som du har publiceret indlægget i

Sådan opretter du en blogvisning

1. Klik på "+" i værktøjsbjælken i toppen og derefter på "blogvisning"
  2. Giv visningen et let genkendeligt navn, der tydeligt adskiller den fra evt. andre visninger og skriv en tekst
  3. Vælg om blogvisningen skal trække indlæg fra alle blogkategorier, eller om det kun er fra bestemte
  4. Vælg hvor mange indlæg der skal vises ad gangen
  5. Ønsker du, at visningen skal have sit eget menupunkt (fylde en hel side), sætter du et flueben ud for "tilføj et menulink" og angiver en titel og en placering i menuen
  6. Klik på "gem"

Sådan indsætter du en blogvisning i en sides margin

1. Gå ind på den side, hvor du vil indsætte en blogvisning i venstre eller højre margin
  2. Klik på "rediger"
  3. Vælg din blogvisning under højre og venstre blokke
  4. Klik på gem