Taksonomier og kategorier

ChurchDesk har en række kategorier, som er samlet under betegnelsen "Taksonomier". Det er vores måde at gruppere indhold, så vi kan få overblik og finde det igen.

Der er flg. taksonomier:

1. Ressourcer (lokaler og udstyr, som skal kunne reserveres i kalenderen)
  2. Begivenhedskategorier (typer af begivenheder, f.eks. gudstjenster og koncerter)
  3. Blogkategorier (typer af blogindlæg, f.eks. prædikener og nyheder)
  4. Fraværstyper (typer af fravær, f.eks. ferie og fridag)

1. Ressourcer

En ressource er et lokale eller noget udstyr, som du kan reservere i forbindelse med en begivenhed. Det giver mulighed for at undgå dobbeltbookinger, få overblik over lokaler osv.

ChurchDesk leveres med en opsætning med en række forslag til ressourcer, som du frit kan ændre og tilføje i.

2. Begivenhedskategori

En begivenhedskategori er også en type af begivenheder som eksempelvis gudstjeneste, koncert og bisættelse. Alle begivenhederne i kalenderen skal knyttes til en eller flere kategorier, da det giver mulighed for at udvælge begivenheder til f.eks. hjemmeside og nyhedsbrev. En kategori giver også mulighed for at få overblik og filtrere i kalenderen.

ChurchDesk leveres med en opsætning med en række forslag til begivenhedskategorier, som du frit kan ændre og tilføje i.

3. Blogkategorier

En blogkategori er også en liste af indlæg som eksempelvis prædikener, nyheder og juletema. Alle blogindlæg skal knyttes til en kategori, da det giver mulighed for at udvælge blogindlæg til hjemmesiden.

4. Fraværstyper

En fraværskategori bruges til at organisere fravær. ChurchDesk leveres med en opsætning med forslag til fraværskategorier, herunder f.eks. ferie, fridag og kursus. Du kan frit redigere og tilføje i dem.

Sådan tilføjer du nye taksonomier

1. Gå til "Intranet" og dernæst "Kalender"
  2. Klik på knappen Skærmbillede_2014-03-17_kl._14.44.10.png i kalenderens øverste højre hjørne og vælg "Taksonomier"
  3. Klik på "Tilføj" og vælg taksonomitype
  4. Klik på "Gem"

Vær opmærksom på, at kun brugere med rollen "System- og brugeropsætning" kan tilføje kategorier.

Sådan redigerer eller sletter du en taksonomi

1. Gå til "Intranet" og dernæst "Kalender"
  2. Klik på knappen Skærmbillede_2014-03-17_kl._14.44.10.png i kalenderens øverste højre hjørne og vælg "Taksonomier"
  3. Klik på den relevante taksonomi og rediger eller slet
  4. Klik på "Gem"