Opret en ny begivenhed i kalenderen

Vi har lavet en lille video, som hurtigt, viser, hvordan du kan oprette og redigere en enkelt begivenhed eller en gentagende begivenhed.

I kalenderen vælger du den givne dag, hvor begivenheden skal afholdes
 

 
Du kan vælge at oprette begivenheden med ganske få oplysninger, som vist ovenfor, men er der brug for mere information vælger du blot "Rediger begivenhed".


Der kan nu tilføjes detaljeret information for begivenheden. Det er inddelt i tre trin:

  • Begivenhedsinformation: Grundlæggende oplysninger om begivenheden
  • Offentlig information: Information som I ønsker at dele på hjemmesiden og/eller sende til sogn.dk
  • Planlægning: Opgaver og tildeling af opgaver, som skal udføres i forbindelse med begivenheden. Læs mere her: Planlægning

Tilføj begivenhedsinformation

Her skrives grundlæggende information, som titel, start- og sluttidspunkt, samt sted og medvirkende. Du kan vælge at gøre begivenheden til en heldagsbegivenhed eller en, der skal gentages. Hvis du ikke ønsker at sluttidspunktet skal fremgå på hjemmesiden, skal du vælge "Skjul sluttidspunkt".

Kategorier og reservationer

  • Hovedkategori: Vælg hovedkategori, eksempelvis dåb. Hovedkategorien afgør, hvilken farve begivenheden vil have i kalenderen. Kategori bruges også til at sortere begivenheder på hjemmesiden
  • Andre kategorier: Du kan vælge andre kategorier, hvis begivenheden skal være tilknyttet flere kategorier 
  • Ressourcer: Vælg ressourcer, som lokaler og udstyr. Disse vil blive reserveret til din begivenhed. Andre brugere kan se, hvad du har reserveret i kalenderen 
  • Brugere: Vælg andre brugere, hvis du vil invitere dem til at deltage i begivenheden. Brugeren vælger selv, om notifikationer skal komme via app, e-mail og/eller SMS

Intern information

Her kan I skrive en intern note, som kun kan læses af ChurchDesk brugere. I kan også tilføje personfølsom information, som personnumre eller anden privat information. Det er kun brugere med rettigheden "Adgang til personfølsom information" der kan tilgå personfølsomme informationer.

Indstillinger for synlighed

Vælg hvem der skal kunne se begivenheden. Begivenheden vil automatisk stå med synlighed "Grupper". Du kan også vælge "Offentlig", "Alle brugere" eller "Privat". Begivenheden kan også eksporteres til sogn.dk.

  • Offentlig: Begivenheden kan deles på jeres hjemmeside og i beskeder sendt fra Kontakter. Vælger du denne synlighed, kan du endvidere begrænse hvilke grupper, der kan se interne noter tilknyttet begivenheden.
  • Alle brugere: Begivenheden kan ses af alle i din kirke med et ChurchDesk login. Følsomme informationer vil dog fortsat kun kunne ses af brugere med denne rettighed. 
  • Grupper: Begivenheden kan ses af de valgte grupper  du kan vælge mere end én gruppe
  • Privat: Begivenheden kan kun ses af dig, men du kan ændre dette senere.

Offentlig Information

  • Billede: Fang folks opmærksomhed med et godt og sigende billede. 
  • Beskrivelse: Fortæl folk, hvorfor de skal komme til begivenheden
  • Pris: Hvis det koster noget at deltage, kan I skrive prisen her
  • URL: Her ændres begivenhedens webadresse fra det ChurchDesk automatisk tildeler begivenheden. Anvend med omhu.

Kopier, rediger eller slet en begivenhed

Alle begivenheder kan nemt redigeres, kopieres eller slettes efter de er blevet oprettet

Rediger begivenhed

Klik på begivenheden og vælg blyant-ikonet i boksen, der åbner over begivenheden.
 

 
Herfra har I mulighed for at rette og ændre information og indstillinger for begivenheden.

Kopier begivenheden eller send notifikationer

Når du har åbnet begivenheden, ved at klikke blyant-ikonet, har du også to andre muligheder.

Find dem ved at trykke på pilen ved siden af "Gem". Her kan du nu lave en kopi af begivenheden. Ved siden af "Gem" knappen kan du sende en notifikation ud til de reserverede brugere om, at du har opdateret begivenheden. Denne er kun synlig, hvis der er reserveret brugere til begivenheden.

 

Slet en begivenhed

Bemærk: Alle brugere kan slette begivenheder, som de selv har oprettet. Hvis du ønsker at slette en begivenhed, som er oprettet af en anden bruger, skal du være administrator af den gruppe, begivenheden er tilknyttet. Dette gør at ingen, ved en fejltagelse, sletter en vigtig begivenhed fra kalenderen. 

Vælg begivenheden og klik derefter på papirkurven
 

 
Du får nu en advarsel om, at du er ved at slette en begivenhed. Har du en begivenhed, som gentages får du mulighed for at slette:

  • Kun denne hændelse
  • Alle følgende hændelser
  • Alle forekomster
Did this answer your question?