Det første du ser i Formularer er et overblik over alle formularer oprettet i dit ChurchDesk. Du kan se besvarelser, hvornår og hvem der har oprettet formularene, samt formularenes status (åben eller lukket).

Opret en ny formular eller fra en skabelon

Vælg først den grønne knap "Tilføj". Herefter kan du vælge at oprette en helt ny formular eller vælge at bruge en af de skabeloner vi har lavet.

Skabeloner er en fantastisk nem måde at lave den formular, du lige står og mangler. Du kan bruge den udgangspunkt eller blot anvende den som lavet.

Opret en ny formular

Det er to skridt i at lave en ny formular

• Lav formularen: Her trækker du de felter ind som du skal bruge på formularen
  • Indstillinger: Vælg hvordan formularen skal fungere

Lav formularen
Sorg for at skrive en passende titel og beskrivelse, således at folk kender formålet og ved hvorfor de skal udfylde formularen.

ChurchDesk Formularer er integreret med ChurchDesk Kontakter og derfor er der to type af felter, som kan tilføjes din nye formular:

• Tilføj formularfelter: Klik på "Tilføj valgfrie felter" for at vælge den felt type du har brug for.
  • Tilføj felter fra Kontakter: Dette er de felter, som også eksisterer i Kontakter og som automatisk synkroniserer fra formularen til Kontakter, såfremt vedkommende har oplyse enten email eller mobiltelefon nummer. Du kan kun først tilføje kontaktfelter efter du har tilføjet "Navn og e-mail".

Alle felter kan sættes til påkrævet om nødvendigt. Alle formularfelter kan også sættes til at være et "følsomt" felt. Det vil sige at kun brugere med rettigheden "Kan tilgå følsom information".

Indstillinger

Du kan nemt indstille, hvornår formularen skal åbne og lukke såvel som udfærdige en personlig besked til vedkommende som besvarer formularen. Du kan også specificere om en ChurchDesk bruger i din kirken skal informeres, når der modtages en besvarelse.

Bemærk at du også kan bestemme et emneord, der skal tilføjes hver af respondenterne, når de overføres til ChurchDesk Kontakter.

Rediger en formular

Du kan ændre alt indhold, herunder felter og indstillinger på formular, sålænge du endnu ikke har modtaget besvarelser. Derfor anbefaler vi at teste din form af med selv at lave en besvarelse, inden du deler din formular. Hvis du skal ændre formularen efter at have lavet en test besvarelse, kan du blot slette din egen test besvarelse.