Artikler om: Integrationer og API

Integration med Sogn.dk, Kirke.dk og Kultunaut

Når du arbejder med begivenheder i ChurchDesk, kan du samtidig sende dem videre til Sogn.dk..
Herfra vil de også blive sendt videre til Kirkekalenderen, KultuNaut og Kirke.dk.

Opret gudstjenester og arrangementer i Sogn.dk

Opret/rediger en begivenhed.
Nederst i redigeringsvinduet skal du markere "Vis begivenheden på sogn.dk"
Vælg nu den passende kategori blandt sogn.dk's kategorier (disse kan ikke ændres).
Herefter bør du tjekke at det valgte sogn er korrekt.
Under "kirke" vælger du, hvilken kirke begivenheden finder sted i. Kirkerne på listen er de kirker som er registreret på sogn.dk. Ønsker du at angive et andet sted, kan du benytte feltet "Sted", i toppen af af redigeringsvinduet.
Hvis der er tale om en gudstjeneste, vælger du præsten under "Præst." Du kan vælge at benytte dig af feltet "Medvirkende", hvis der eksempelvis er tale om en ekstern præst. Dette felt findes også i toppen af redigeringsvinduet.
Gem nu begivenheden
Begivenheden bliver med det samme synlige på sogn.dk, og hvis du redigerer begivenheden, vil den med det samme automatisk blive opdateret på sogn.dk.

NB! Disse kategorier fra sogn.dk er private og vises ikke offentlig på jeres side i sogn.dk:
Bisættelse, Begravelse, Vielse, Velsignelse, Dåb, Anden kirkelig handling.

Bemærk!

Mangler der en kirke eller præst på listen fra Sogn.dk, skyldes det, efter al sandsynlighed, at stiftet ikke har indberettet oplysninger om jeres sogn korrekt til Sogn.dk.. Vi har ikke mulighed for at ændre disse oplysninger, og I skal derfor henvende jer til stiftet og tjekke, at disse oplysninger er indberettet korrekt.

Eksport til KultuNaut

Eksporter begivenheden som normalt til sogn.dk
KultuNaut udvælger selv begivenheder fra Sogn.dk, som de ønsker at vise. Du skal altså blot eksportere begivenheden til sogn.dk og herefter kan den blive vist på KultuNaut.
Vær opmærksom på, at KultuNaut ikke bliver opdateret, hvis en begivenhed redigeres. Hvis man vil have de ændringer med til KultuNaut, må man fjerne eksporten til sogn.dk og derefter eksportere igen.

Eksport til Kirke.dk

Eksporter begivenheden som normalt til sogn.dk
Husk at vælge en af valgmulighederne under feltet 'kirke' for at den kommer til Kirke.dk. Begivenheder, hvor 'sted' er udfyldt i stedet for 'kirke' kommer ikke til Kirke.dk.
Kirke.dk henter kun oplysninger fra Sogn.dk én gang i døgnet, så der kan gå lidt tid, før begivenheden bliver synlig der.

Eksport til Kirkekalenderen

Eksporter begivenheden som normalt til sogn.dk
Husk at vælge en af valgmulighederne under feltet 'kirke' for at den kommer til Kirke.dk. Begivenheder, hvor 'sted' er udfyldt i stedet for 'kirke' kommer ikke til app'en.

Opret forbindelse til at eksportere begivenheder til sogn.dk

Før I kan eksportere begivenheder fra ChurchDesk til sogn.dk, skal I på jeres sogn.dk konto give tilladelse til, at ChurchDesk kan sende begivenheder til jeres sogn.dk. Sådan giver I tilladelse:

Login på jeres sogn.dk side her sogn.dk/admin
Når I er logget ind, skal I klikke på menuen "[Ekstern kalenderadgang](https://sogn.dk/admin/indstillinger/ekstern-kalenderadgang/)"
Sæt flueben ved ChurchDesk

Når I har givet tilladelse, er det vigtigt, at I sender en e-mail til support@churchdesk.com og informerer supporten, samt sender jeres 4-cifrede sogne kode. Herefter aktiverer ChurchDesk sogn.dk funktionen for jer.

Opdateret den: 29/08/2023